Zijn zonnepanelen van 400 Wp een goede keus?

Inhoudsopgave

Als je slechts over beperkte ruimte op je dak beschikt, kunnen zonnepanelen van 400 Wp een prima uitkomst bieden. Voor deze zonnepanelen geldt dat ze beschikken over een hoog piekvermogen. Dit betekent dat je er (aanzienlijk) minder van nodig hebt om je jaarlijkse stroomverbruik in te kunnen dekken.

Ben jij ook aan het overwegen om dergelijke 400 Wp zonnepanelen aan te schaffen? Wil je echter graag eerst ontdekken welke uitvoeringen er precies bestaan en hoeveel de kosten bedragen? Blijf dan zeker en vast verder lezen!

Waarom kiezen voor zonnepanelen van 400 Wp?

Zonnepanelen 400 Wp
Zonnepanelen met een vermogen van 400 Wp uitleg

De keuze voor zonnepanelen met een vermogen van 400 Wp wordt gemaakt wanneer je slechts over een beperkte hoeveelheid aan beschikbare ruimte beschikt op het dak van je woning. Zoals in de inleiding van deze pagina al aangehaald is het namelijk zo dat er bij deze zonnepanelen sprake is van een aanzienlijk piekvermogen.

Vaak is het bovendien eveneens zo dat dergelijke zonnepanelen er bekend om staan gebruik te maken van de laatste nieuwe technologieën. Hierdoor is er altijd sprake van een hoge betrouwbaarheid evenals van een prima kwaliteit. Heb je dus met andere woorden op het dak van je huis geen ruimte voor veel zonnepanelen die beschikken over een beperkt piekvermogen? Dan kunnen zonnepanelen met 400 Wp voor jou een perfecte oplossing betekenen.

Keuze uit verschillende uitvoeringen

Als je van plan bent om zonnepanelen van 400 Wp aan te schaffen, zul je merken dat je met verschillende belangrijke aandachtspunten rekening moet houden. Wat deze aandachtspunten betreft kan je concreet denken aan de volgende:

  1. Het soort zonnepaneel waar je gebruik van wenst te maken
  2. De afmetingen waar het paneel over dient te beschikken
  3. De verschillende merken waartussen je een keuze kan maken
  4. Over welke kleur het zonnepaneel moet beschikken

Naast bovenstaande aandachtspunten is ook de garantie uiteraard niet onbelangrijk. Doorgaans is het zo dat je bij zonnepanelen van 400 Wp kan rekenen op een garantie variërend van 10 tot 12 of zelfs 25 jaar. Deze garantie kan in de praktijk echter zeer sterk verschillen afhankelijk van het merk in kwestie.

Hoe dan ook kan je bij zonnepanelen die beschikken over 400 Wp wel altijd rekenen op een meer dan degelijke vermogensgarantie. Deze ligt bij dit type zonnepanelen dan ook vrij hoog.

Wat zijn de voordelen van 400 Wp zonnepanelen?

In de praktijk kan er worden vastgesteld dat heel wat mensen de keuze maken voor zonnepanelen van 400 Wp. Dat is voornamelijk het gevolg van de geweldige voordelen waar je erbij op kan rekenen. Benieuwd wat deze voordelen van 400 Wp panelen nu exact zijn? Je ontdekt ze hieronder!

1.) Er is sprake van een aanzienlijk vermogen

Voor 400 Wp geldt dat ze tot één van de hoogste piekvermogens op de markt behoort. Voor sommige fabrikanten geldt dat ze ook al 500 Wp exemplaren aanbieden, maar op moment van schrijven zijn deze eigenlijk nog te duur.

Door te kiezen voor zonnepanelen van 400 Wp kan je dus niet alleen rekenen op een hoog vermogen, daarnaast ben je ook nog eens verzekerd van een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Zo sla je dus twee vliegen in één klap.

2.) 400 Wp zonnepanelen zijn geschikt voor kleine(re) daken

Omwille van het feit dat 400 Wp zonnepanelen over een hoog piekvermogen beschikken lenen ze zich uitstekend om geplaatst te worden op kleine(re) daken. Dit is het gevolg van het feit dat er minder zonnepanelen zijn vereist op je dak.

Je moet in de praktijk wel zeer aandachtig zijn voor het formaat evenals het gewicht waar de zonnepanelen over beschikken. Laat een installateur altijd controleren of je dakconstructie daar wel bestand tegen is. Dit is uiteraard zeer belangrijk.

3.) Je bent verzekerd van de nieuwste technologieën

Zonnepanelen met een vermogen van 400 Wp staan erom bekend doorgaans gebruik te maken van de nieuwste technologieën. Hierdoor ben je steevast verzekerd van de beste kwaliteit en betrouwbaarheid.

Met welke nadelen dien je rekening te houden?

Er zijn niet alleen maar voordelen verbonden aan de keuze voor zonnepanelen met 400 Wp. In de praktijk is het dan ook zo dat je ook altijd aandachtig zal willen zijn voor de onderstaande nadelen:

  1. Er is sprake van een eerder moeilijke plaatsing
  2. Je dient rekening te houden met hoge investeringskosten

Voor zonnepanelen met dit vermogen in Wp geldt dat ze niet alleen groter, maar ook zwaarder zijn in vergelijking met zonnepanelen die beschikken over een beperktere capaciteit. Dit heeft als gevolg dat er rekening dient te worden gehouden met een iets complexere plaatsing. Verder dient er eveneens rekening te worden gehouden met een iets hoger gelegen aankoopprijs.

Voor 400 Wp zonnepanelen geldt dan ook dat ze in de regel een flink stuk duurder zijn in vergelijking met exemplaren die zich kenmerken door een lager piekvermogen. Het is dus in de praktijk zeker niet altijd aan te raden om te kiezen voor zonnepanelen met een dergelijk, zeer hoog gelegen vermogen.

Zonnepanelen nodig? Vraag een offerte aan

Zonnepanelen nodig? Gaan we regelen!

Profiteer van de kracht van zonne-energie met jouw eigen zonnepanelen. Wij kunnen jou helpen met de installatie van jouw zonne-stroomsysteem.

De kracht van zonne-energie

Door jouw eigen zonne-energie op te wekken draag je bij aan een duurzamere leefomgeving én bespaar je kosten op jouw energierekening.

Zonnepanelen door Recharged laten plaatsen

Over Recharged

Wij zijn een professionele leverancier en installateur van zonnepanelen. Onze adviseurs en gecertificeerde monteurs zijn jou graag van dienst om zonnepanelen bij jou te realiseren – thuis of op kantoor. Al veel tevreden klanten gingen jou voor.

Meer lezen

Profiteer van zonne-energie

500+ tevreden klanten gingen jou voor!

Zonnepanelen offerte aanvragen

Samen komen we tot het juiste zonnepanelensysteem dat het beste op jouw situatie aansluit. Onze monteurs installeren de zonnepanelen bij jou thuis of op kantoor. Zo ben je verzekerd van een veilige, betrouwbare en vakkundige installatie.

Vraag vrijblijvend jouw zonnepanelen offerte aan. Direct inzicht in prijs en terugverdientijd. Start onze keuzehulp.