Waarom kiezen voor zonnepanelen van 450 Wp?

Inhoudsopgave

Zonnepanelen van 450 Wp bieden een perfecte oplossing voor mensen die niet veel ruimte hebben op het dak van hun woning, maar toch graag hun vaste energiekosten willen verlagen. Het hoge piekvermogen waar deze zonnepanelen over beschikken zorgt er in de praktijk voor dat er een beperkter aantal zonnepanelen zijn vereist om het vereiste jaarlijkse stroomverbruik op te kunnen wekken.

Beschik jij dus met andere woorden ook slechts over een vrij beperkte beschikbare oppervlakte op het dak van je woning en wil je toch graag zonnepanelen laten plaatsen? Dan kan het zeker interessant zijn om de voordelen te ontdekken van zonnepanelen 450 Wp.

Wanneer kiezen voor zonnepanelen van 450 Wp?

Zonnepanelen 450 Wp
Zonnepanelen met een vermogen van 450 Wp uitleg

Voor zonnepanelen van 450 Wp geldt dat het exemplaren betreft welke over één van de hoogste piekvermogens van het moment beschikken. Wanneer ze in de volle zon staan wekken deze zonnepanelen dan ook zo’n slordige 450 kWh aan groene stroom op per jaar. In de praktijk zal deze hoeveelheid echter doorgaans niet worden behaald.

Vaak is er dan ook slechts sprake van een opbrengst van zo’n 385 kWh vanwege wisselende weersomstandigheden. Ook zaken zoals de schaduwinvloed evenals de oriëntatie van het dak ten opzichte van de zon spelen op dit vlak een niet onbelangrijke rol. Overweeg je het aanschaffen van zonnepanelen van 450 Wp? Dan kunnen deze zonnepanelen een prima keuze zijn wanneer je:

  • Interesse hebt in zonnepanelen met een zo optimaal mogelijk piekvermogen
  • Slechts een beperkte hoeveelheid aan beschikbare ruimte hebt op je dak
  • Wil je kunnen genieten van de laatste ontwikkelingen op vlak van zonnepanelen technologie
  • Voldoende budget voor handen hebt voor deze duurdere zonnepanelen

Is het voor jou niet helemaal duidelijk welke van de verschillende zonnepanelen op de markt voor jouw situatie nu precies het interessantst zijn? Dan zal je tot de vaststelling komen dat het wellicht de beste keuze is om even een installateur om raad te vragen. Hij of zij kan je dan ook in de praktijk precies aangeven op welk rendement je met welke zonnepanelen precies kan rekenen.

Waar rekening mee houden bij 450 Wp zonnepanelen kopen?

Ben je van plan om zonnepanelen van 450 Wp aan te kopen? Dan zal je tot de vaststelling komen dat je er goed aan doet om met verschillende factoren rekening te houden. De zaken waar je zeker de nodige aandacht aan dient te besteden in de praktijk hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

1.) Het soort paneel waar gebruik van wordt gemaakt

Indien je overgaat tot het aankopen van zonnepanelen met 450 Wp zal je tot de vaststelling komen dat je naar alle waarschijnlijkheid gebruik gaat maken van zogenaamde monokristallijne zonnepanelen. Het betreft hier zonnepanelen waarbij de kristallen even verdeeld zijn over alle zonnecellen. Dit betekent dus concreet dat elke cel over één kristal beschikt.

Voor al deze kristallen geldt ook dat ze in dezelfde richting zijn gelegen. Het is overigens eveneens mogelijk om te kiezen voor een glas-glas uitvoering. Voor dergelijke zonnepanelen geldt dat ze een gemiddelde levensduur van 40 jaar hebben.

2.) Het formaat van de zonnepanelen

450 Wp zonnepanelen zijn vergelijkbaar met andere zonnepanelen die beschikken over een aanzienlijk piekvermogen vrij groot en zwaar. Ze beschikken doorgaans over een formaat van zo’n 2 vierkante meter. Het gewicht bedraagt doorgaans zo’n 24 kilogram.

Wil je er zeker van kunnen zijn dat de zonnepanelen geschikt zijn voor de dakconstructie waarover je beschikt? In dat geval is het altijd een goed idee om dit even na te vragen bij een professionele installateur uit de buurt.

3.) Keuze uit verschillende merken

Voor het aankopen van zonnepanelen van 450 Wp is het mogelijk om een keuze te maken tussen tal van verschillende merken. Het gaat hierbij dan onder meer om de volgende:

Hou er rekening mee dat de productgarantie waarvan sprake is in de praktijk sterk afhankelijk kan zijn van het gekozen merk. Voor deze garantieperiode geldt dan ook dat ze uiteenlopend tussen de 10 en 25 jaar kan zijn gelegen.

Voordat je over gaat tot het aankopen van zonnepanelen met een vermogen van 450 Wp is het dus altijd een goed idee om even de (garantie)voorwaarden per merk grondig onder de loep te nemen. Alleen op die manier zal je finaal de beste keuze maken.

Hoeveel kosten zonnepanelen met 450 Wp vermogen?

Last but not least zal je ook nog rekening willen houden met de kostprijs van zonnepanelen met een vermogen van 450 Wp. Hoeveel een bepaalde zonnepaneleninstallatie precies zal kosten zal worden bepaald door verschillende factoren. Het gaat hierbij concreet om het aantal panelen waar gebruik van wordt gemaakt. De gemiddelde kosten waar je rekening mee kan houden zijn de volgende:

  • Tussen 3.850 & 4.550 euro bij 7 panelen van 450 Wp
  • Tussen 4.400 & 5.200 euro bij 8 panelen van 450 Wp
  • Tussen 4.950 & 5.850 euro bij 9 panelen van 450 Wp
  • Tussen 5.500 & 6.500 euro bij 10 panelen van 450 Wp
  • Tussen 6.050 & 7.150 euro bij 12 panelen van 450 Wp

Wil jij graag op het dak van jouw woning gebruik gaan maken van zonnepanelen met 450 Wp? Dan weet je met bovenstaand overzicht dus ongeveer met welke kosten je rekening zal moeten houden.

Zonnepanelen nodig? Vraag een offerte aan

Zonnepanelen nodig? Gaan we regelen!

Profiteer van de kracht van zonne-energie met jouw eigen zonnepanelen. Wij kunnen jou helpen met de installatie van jouw zonne-stroomsysteem.

De kracht van zonne-energie

Door jouw eigen zonne-energie op te wekken draag je bij aan een duurzamere leefomgeving én bespaar je kosten op jouw energierekening.

Zonnepanelen door Recharged laten plaatsen

Over Recharged

Wij zijn een professionele leverancier en installateur van zonnepanelen. Onze adviseurs en gecertificeerde monteurs zijn jou graag van dienst om zonnepanelen bij jou te realiseren – thuis of op kantoor. Al veel tevreden klanten gingen jou voor.

Meer lezen

Jij & Recharged: Samen maken
wij de wereld groener

Samen komen we tot het juiste zonnepanelensysteem dat het beste op jouw situatie aansluit. Onze monteurs installeren de zonnepanelen bij jou thuis of op kantoor. Zo ben je verzekerd van een veilige, betrouwbare en vakkundige installatie.

Vraag vandaag nog jouw zonnepanelen installatie aan.