Beste zonnepanelen merken 2024

Ben je op zoek naar zonnepanelen merken van A-kwaliteit? Wij vertellen jou meer over de beste PV-merken (tier 1) die wij installeren, zoals het merk JA Solar, Jinko Solar, Aiko Solar en Meyer Burger.

🌞 Zonnepanelen merken vergelijken

  • Vergelijk eenvoudig verschillende zonnepanelen
  • Direct inzicht in de voordelen en nadelen van zonnepanelen
  • Wij kunnen hij helpen met de installatie

Ga naar ons zonnepanelen merkenoverzicht en vind het merk dat bij jou past.

Scherp geprijsd

Gecertificeerde monteurs

Jouw zonnepanelen snel geïnstalleerd

Overzicht zonnepanelen merken (2024)

Als installateur kiezen wij ervoor om alleen A-kwaliteit (tier 1) zonnepanelen merken te installeren. Daarbij kun je denken aan de merken Jinko Solar, JA Solar, Aiko Solar en Meyer Burger. Ook kunnen wij andere A-kwaliteit merken zonnestroomsystemen installeren. In het overzicht hieronder vind je meer informatie over de meest gekozen merken.

Jinko Solar zonnepanelen

Jinko Solar is een A-kwaliteit zonnepanelen merk wat razend populair in Nederland is. De hoge kwaliteitseisen maken dit een tier 1 merk. Ook wordt de betrouwbaarheid onderstreept door de uitstekende garantievoorwaarden.

Jinko voordelen

+ Hoge efficiëntie

+ Uitstekende garanties

+ Hoge betrouwbaarheid

JA Solar zonnepanelen

Zonnepanelen van het merk JA Solar zijn zeer geliefd onder particulieren vanwege de hoogstaande kwaliteit en gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Alsmede heeft JA Solar een breed assortiment met zonnepanelen.

JA Solar voordelen

+ Hoge kwaliteit (tier 1)

+ Goede prijs-kwaliteit

+ Uitgebreid productaanbod

Aiko Solar zonnepanelen

Dankzij de unieke All-Back-Contact (ABC) technologie heeft Aiko Solar volgens velen het mooiste full black (volledig zwarte) paneel op de markt. Ook biedt Aiko Solar als merk uitstekende garantievoorwaarden.

Aiko Solar voordelen

+ Fantastische uitstraling

+ Lange garantievoorwaarden

+ Hoge vermogens per paneel

Meyer Burger zonnepanelen

Meyer Burger biedt als Zwitsers merk topkwaliteit zonnepanelen aan en staat voor hoogwaardige productietechnologieën. Daarnaast beschikken de panelen van Meyer Burger over een zeer hoge efficiëntie.

Meyer Burger voordelen

+ Hoogrendementscellen

+ Pionier PV-technologieën

+ Zeer hoge efficiëntie

Wat zijn tier 1
zonnepanelen merken?

Vaak krijgen wij de vraag wat tier 1 zonnepanelen merken nu precies zijn. “Tier 1” is een term die wordt gebruikt in de zonne-industrie om de topmerken van zonnepanelen aan te duiden. Het is een classificatiesysteem dat is ontwikkeld door Bloomberg New Energy Finance Corporation en het rangschikt de merken op basis van hun financiële stabiliteit, productieprocessen en het aantal geïnstalleerde systemen over de hele wereld.

Dit is belangrijk omdat het kiezen van een Tier 1 zonnepaneelfabrikant kan bijdragen aan gemoedsrust, wetende dat je investeert in een product van een bedrijf dat minder waarschijnlijk failliet gaat en dus beter in staat zal zijn om garantieclaims na te komen.

Overzicht zonnepanelenmerken 2024

Zo kies je het juiste zonnepanelen merk​

Het kiezen van het juiste merk zonnepanelen hangt af van verschillende factoren. Hieronder vertellen wij jou meer over enkele overwegingen die jou kunnen helpen bij het kiezen van het juiste PV-merk.

Efficiëntie: Hoe hoger de efficiëntie van een zonnepaneel, hoe meer elektriciteit het kan genereren uit een bepaalde hoeveelheid zonlicht.

Prijs: De kosten van zonnepanelen kunnen sterk variëren, afhankelijk van het merk en het model.

Kwaliteit en betrouwbaarheid: Kijk naar de reputatie van het zonnepanelen merk en de betrouwbaarheid van hun producten.

Garantie: Een lange product- en vermogensgarantie kan een indicatie zijn van de kwaliteit van de panelen en kan ook wat gemoedsrust geven.

Wij zijn InstallQ-erkend

InstallQ-erkenning Recharged BV

Wij zijn InstallQ-erkend. Met deze erkenning voor zonnestroomsystemen (PV) onderstrepen wij onze vakbekwame, deskundige en veilige werkwijze. Zo maken wij als installateur van hoogwaardige zonnepanelen merken aantoonbaar verschil in de markt. Je kunt als opdrachtgever namelijk vertrouwen op de kwaliteit die wij leveren.

Fabrikanten zonnepanelen

Veelgestelde vragen
zonnepanelen merken

We krijgen regelmatig dezelfde vragen over PV-merken gesteld. Deze vragen hebben wij verzameld en hieronder beantwoord. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Onze solar adviseurs denken graag met jou mee om tot het meest geschikte zonnestroomsysteem te komen.

De A-merken zonnepanelen die wij installeren zijn Aiko Solar, JA Solar, Jinko Solar en Meyer Burger.

Het PV-merk dat bij jou past is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan jouw budget, energieverbruik en de ruimte op jouw dak. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Let bij een zonnestroomsysteem merk op de garanties, de kwaliteit dan wel de geschatte levensduur, de opbrengst per zonnepaneel en de betrouwbaarheid van het bedrijf.

Tegenwoordig komen er tier 1 (A-kwaliteit) zonnepanelen uit zowel China als Europa. Chinese zonnepanelen merken hoeven dus niet per definitie minder goed te zijn dan Europese merken.

Je kunt eenvoudig merken met elkaar vergelijken door een overzicht te maken, bijvoorbeeld op een papiertje of in een Excel-bestand, met criteria die jij belangrijk vindt. Denk bijvoorbeeld aan de prijs, de garantietermijnen, de opwek per zonnepaneel en de technische specificaties / afmetingen.

Profiteer van zonnepanelen topmerken

Al 500+ tevreden klanten gingen jou voor!

Zonnepanelen offerte aanvragen

Onze monteurs installeren het beste PV-merk (tier 1) bij jou thuis of op kantoor. Zo ben je verzekerd van een veilige, betrouwbare en vakkundige zonnepanelen installatie.

Zonnepanelen merken: A-kwaliteit (tier 1)