8 zonnepanelen inclusief montage

Inhoudsopgave

Wat kosten 8 zonnepanelen inclusief montage? Om deze vraag te kunnen beantwoorden is het belangrijk om in te zoomen op een aantal factoren. Kies je bijvoorbeeld voor zonnepanelen met ieder een eigen micro-omvormer, of combineer je de zonnecollectoren met een centrale string omvormer? Daarnaast zitten er verschillen in het verwachte rendement van de zonnepanelen. Investeer je in een hoge kwaliteit, of zoek je naar een model zonnepaneel dat tegen een relatief lage prijs wordt aangeboden? Dit artikel zoomt in op de elementen die de prijs van 8 zonnepanelen inclusief montage bepalen.

Tip: wil je direct weten of acht zonnecollectoren voldoende zijn om jouw energieverbruik te kunnen compenseren? Maak eens gebruik van de keuzehulp van Recharged. Deze tool vertelt je niet alleen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, maar ook wat de kosten daarvan zullen zijn.

Verwachte opbrengst van acht zonnepanelen

8 zonnepanelen inclusief montage
Kosten 8 zonnepanelen inclusief montage

Recharged biedt diverse kwalitatief goede merken zonnepanelen aan. De TW Solar biedt een vermogen van 400 Wp en wordt aangeboden voor 65 euro per paneel (totaal: 520 euro). Het product wordt geleverd met een productgarantie van 15 jaar en een vermogensgarantie van 25 jaar. Een investering waar je jaren plezier van zal hebben! Bij de keuze voor 8 zonnepanelen inclusief montage profiteer je op jaarbasis van een opbrengst van zo’n 2.720 kWh.

Het alternatief is het Jinko Solar zonnepaneel. Dit model levert een vermogen van 435 Wp. Je profiteert van een langere product- en vermogensgarantie bij dit model: respectievelijk 25 en 30 jaar. De prijs van dit paneel ligt ook iets hoger, met 85 euro per stuk (totaal: 680 euro). Acht zonnecollectoren leveren je jaarlijks zo’n 2.960 kWh op.

De exacte opbrengst van acht zonnecollectoren is logischerwijs niet op voorhand te zeggen. Dit hangt onder meer af van de schaduwvorming op het dak door omliggende bebouwing en hoge bomen, van de hellingshoek van het dak en van de ligging hiervan ten opzichte van de zon.

Zonnepanelen combineren met een omvormer

Om de spanning op de zonnepanelen om te kunnen zetten naar bruikbare stroom voor de elektrische apparatuur in huis, heb je een omvormer nodig. Omvormers worden in twee varianten aangeboden, namelijk: een string- en micro-omvormer. Een string-omvormer wordt gebruikt voor de complete set van zonnepanelen. De micro-omvormers wordt per paneel geïnstalleerd.

Impact van schaduwvorming op de opbrengst van zonnepanelen

Er zijn een aantal factoren die bepalen wat hierin de beste keuze is. Heb je bijvoorbeeld te maken met veel schaduwvorming op het dak? Kies in dat geval voor een micro-omvormer. De schaduwvorming op het ene zonnepaneel heeft op deze manier geen impact op de opbrengst van een ander paneel. Zou je voor een string-omvormer kiezen, dan neemt de opbrengst van alle zonnepanelen af bij schaduwvorming.

Mogelijkheid tot bijhouden opbrengst zonnecollectoren

Een ander aspect om rekening mee te houden is de mogelijkheid om de opbrengst van individuele zonnepanelen bij te houden. Dit is mogelijk met een micro-omvormer, maar logischerwijs niet met string-omvormers. De string-omvormers monitoren de opbrengst van het complete zonne-energiesysteem op het dak.

Kosten van een omvormer voor zonnepanelen

Niet onbelangrijk is het verschil in kosten. De micro-omvormers zijn in de aanschaf duurder dan de string-omvormers. Houd er hierbij rekening mee, dat een micro-omvormer over het algemeen langer mee zal gaan dan de string-omvormer. Dit betekent dat je over de volledige levensduur van de zonnecollectoren mogelijk net zo duur uit bent.

Andersom is het onderhouden van een string-omvormer makkelijker dan dat van een micro-omvormer bij slijtage. De micro-omvormer is vaak lastig bereikbaar, doordat deze onder het zonnepaneel gemonteerd wordt.

Indicatie kosten 8 zonnepanelen inclusief montage

Gemiddeld komen de kosten voor 8 zonnepanelen inclusief montage uit op een investering tussen de 3.999 en 5.999 euro. Zelf zonnepanelen installeren is niet mogelijk; laat het altijd aan de specialist over. Mogelijk wordt schade voortkomend uit een brand rond de zonnepanelen niet vergoed door de verzekeraar, wanneer deze niet door een professioneel installateur gemonteerd zijn.

Het is verstandig om een adviseur naar jouw specifieke situatie te laten kijken. De adviseur berekent op basis hiervan of acht zonnecollectoren volstaan om het huidige energieverbruik te kunnen compenseren. Houd daarnaast rekening met de afschrijving op het vermogen van zonnepanelen en eventuele duurzaamheidsmaatregelen in de toekomst. Denk aan de investering in een (hybride) warmtepomp of een laadpaal voor je elektrische auto.

Op basis van het advies van de specialist en je eigen wensen berekent deze de precieze kosten van 8 zonnepanelen inclusief montage. Door in 2024 te investeren in zonnepanelen profiteer je nog van de huidige salderingsregeling. Men overweegt een aanpassing hiervan. Het maakt dat je de zonnepanelen sneller terugverdiend hebt.

Zonnepanelen nodig? Vraag een offerte aan

Zonnepanelen nodig? Gaan we regelen!

Profiteer van de kracht van zonne-energie met jouw eigen zonnepanelen. Wij kunnen jou helpen met de installatie van jouw zonne-stroomsysteem.

De kracht van zonne-energie

Door jouw eigen zonne-energie op te wekken draag je bij aan een duurzamere leefomgeving én bespaar je kosten op jouw energierekening.

Zonnepanelen door Recharged laten plaatsen

Over Recharged

Wij zijn een professionele leverancier en installateur van zonnepanelen. Onze adviseurs en gecertificeerde monteurs zijn jou graag van dienst om zonnepanelen bij jou te realiseren – thuis of op kantoor. Al veel tevreden klanten gingen jou voor.

Meer lezen

Profiteer van zonne-energie

500+ tevreden klanten gingen jou voor!

Zonnepanelen offerte aanvragen

Samen komen we tot het juiste zonnepanelensysteem dat het beste op jouw situatie aansluit. Onze monteurs installeren de zonnepanelen bij jou thuis of op kantoor. Zo ben je verzekerd van een veilige, betrouwbare en vakkundige installatie.

Vraag vrijblijvend jouw zonnepanelen offerte aan. Direct inzicht in prijs en terugverdientijd. Start onze keuzehulp.