Zonnepanelen bij laten plaatsen, hoe verloopt dat precies?

Inhoudsopgave

Het komt in de praktijk ontzettend vaak voor dat mensen kiezen voor zonnepanelen bij laten plaatsen. Het spreekt voor zich dat er verschillende veranderingen op kunnen treden in de praktijk die dit kunnen vereisen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de situatie waarin je één of meerdere nieuwe toestellen hebt aangekocht voor in je woning.

Of misschien heb je er inmiddels wel voor gekozen om te investeren in een elektrische auto? Feit is dat zonnepanelen bij laten plaatsen in de praktijk ontzettend vaak voorkomt. Op deze pagina ontdek je wat er daar allemaal bij komt kijken.

Waarom zonnepanelen bij laten plaatsen?

Bij laten plaatsen van zonnepanelen
Wij kunnen zonnepanelen bij jou bijplaatsen

Ondertussen dient iedereen er zich bewust van te zijn dat de zogenaamde salderingsregeling wordt afgebouwd. Omwille van deze reden kan het een goed idee zijn om op zoek te gaan naar manieren om meer van de eigen zonnestroom te gaan gebruiken.

Verschillende duurzame investeringen (hoe vreemd dat ook mag klinken) kunnen hiervoor zorgen. Denk hierbij onder meer aan de plaatsing van een warmtepomp of aan een investering in een elektrische auto.

Niet alleen wanneer er een grotere behoeften is ontstaan aan op vlak van verbruik wordt ervoor gekozen om extra zonnepanelen te laten plaatsen. Dit is bijvoorbeeld ook het geval wanneer mensen gaan verhuizen naar een nieuwe woning.

Je kan er uiteraard voor kiezen om de bestaande zonnepaneleninstallatie mee te nemen, maar wat wanneer je plots een grotere dakoppervlakte ter beschikking krijgt? Ook in dat geval kan het laten plaatsen van extra zonnepanelen de moeite waard zijn om te overwegen.

Vraag een offerte aan voor het bijplaatsen van zonnepanelen >>

Je bestaande zonnepaneleninstallatie laten uitbreiden

Indien je behoeften hebt aan meer zonnestroom beschik je in eerste instantie over de mogelijkheid om je bestaande zonnepaneleninstallatie uit te laten breiden. Dit is het geval wanneer je al over bepaalde zonnepanelen beschikt, maar er op je dak nog voldoende ruimte voor handen is om extra zonnepanelen te plaatsen.

Je moet er in dit geval wel rekening mee houden dat de omvormer waarvan sprake is geschikt is voor het huidige vermogen. Het bij plaatsen van zonnepanelen kan er dan ook voor zorgen dat het rendement zal dalen.

Wanneer je extra zonnepanelen toe gaat voegen aan je bestaande installatie is het dan ook interessant om de aanschaf van een nieuwe omvormer te overwegen. In het meest ideale geval wacht je dan ook het best met je zonnepaneleninstallatie uit te breiden tot aan het einde van de levensduur van de omvormer waarover je reeds beschikt.

Bijplaatsen van zonnepanelen op een andere plaats

Wil je graag meer zonnestroom opwekken, maar beschik je niet over de mogelijkheid om extra zonnepanelen te plaatsen op het dak van je huis? Dan kan dat best vervelend zijn. Dit gezegd hebbende hoeft dit in het geheel geen onoverkomelijk probleem te zijn, in tegendeel.

Misschien is het bijvoorbeeld wel zo dat je beschikt over een tweede dakoppervlak waar extra zonnepanelen op geplaatst kunnen worden? In dat geval kan het interessant zijn om op deze plaats een tweede systeem te plaatsen.

Het voordeel van twee losse zonnepanelensystemen is terug te vinden in het feit dat je altijd twee keer profiteert van het best mogelijke rendement. Je bent bijgevolg niet langer afhankelijk van de levensduur waar de eerste set zonnepanelen over beschikt.

Bovendien zal je eveneens tot de vaststelling komen dat het voor de installateur eveneens handig kan zijn dat er sprake is van een compleet nieuw systeem in plaats van dat men zonnepanelen moet toevoegen aan de bestaande installatie welke uiteraard door een andere partij werd geplaatst.

Vraag een offerte aan voor het bijplaatsen van zonnepanelen >>

Laat je opnieuw adviseren bij zonnepanelen bij plaatsen

Ga je zonnepanelen bij laten plaatsen of ben je van plan om je bestaande zonnepanelensysteem uit te breiden? In allebei deze gevallen is het van belang om je opnieuw te laten adviseren.

Wanneer je voor de eerste keer zonnepanelen laat plaatsen zal er altijd een inschatting gebeuren van de vereiste hoeveelheid aan zonnestroom die moet worden opgewekt om het verbruik waarvan sprake is op te kunnen vangen. Het wordt aangeraden om diezelfde inschatting ook bij een uitbreiding uit te laten voeren. Je wil er namelijk wel zeker van kunnen zijn dat je kan rekenen op het beste rendement.

Kies je voor zonnepanelen bij laten plaatsen? Hou dan opnieuw rekening met zaken zoals bijvoorbeeld de oriëntatie van de plaats waar ze moeten komen te liggen, maar besteed ook de nodige aandacht aan de hellingshoek, het vereiste vermogen waar de omvormer over dient te beschikken, etc.

De keuze die je maakt bij het bij laten plaatsen van zonnepanelen of bij het laten uitbreiden van een bestaand systeem zijn even belangrijk als de keuzes die je initieel hebt gemaakt bij het laten plaatsen van je eerste zonnepanelen(installatie). Zoveel spreekt voor zich.

Vraag een offerte aan voor het bijplaatsen van zonnepanelen >>

Zonnepanelen nodig? Vraag een offerte aan

Zonnepanelen nodig? Gaan we regelen!

Profiteer van de kracht van zonne-energie met jouw eigen zonnepanelen. Wij kunnen jou helpen met de installatie van jouw zonne-stroomsysteem.

De kracht van zonne-energie

Door jouw eigen zonne-energie op te wekken draag je bij aan een duurzamere leefomgeving én bespaar je kosten op jouw energierekening.

Zonnepanelen door Recharged laten plaatsen

Over Recharged

Wij zijn een professionele leverancier en installateur van zonnepanelen. Onze adviseurs en gecertificeerde monteurs zijn jou graag van dienst om zonnepanelen bij jou te realiseren – thuis of op kantoor. Al veel tevreden klanten gingen jou voor.

Meer lezen

Profiteer van zonne-energie

500+ tevreden klanten gingen jou voor!

Zonnepanelen offerte aanvragen

Samen komen we tot het juiste zonnepanelensysteem dat het beste op jouw situatie aansluit. Onze monteurs installeren de zonnepanelen bij jou thuis of op kantoor. Zo ben je verzekerd van een veilige, betrouwbare en vakkundige installatie.

Vraag vrijblijvend jouw zonnepanelen offerte aan. Direct inzicht in prijs en terugverdientijd. Start onze keuzehulp.