AIKO Solar zonnepanelen: Uitleg, tips en voordelen

Inhoudsopgave

Het aantal Nederlandse huishoudens met een zonne-energiesysteem groeit hard de laatste jaren. Wek zelf groene stroom op, bespaar op de energiekosten en verdien de zonnepanelen in een periode van zo’n zeven à acht jaar terug. Voor veel woningeigenaren een interessante investering! Mede ook doordat zonnepanelen gemiddeld zo’n 25 à 30 jaar mee zullen gaan. Bij de investering in een zonne-energiesysteem heb je de keuze uit verschillende producenten van zonnepanelen.

Recharged biedt onder meer AIKO Solar zonnepanelen aan. Een gerenommeerd producent die haar producten sinds 2009 wereldwijd levert. De keuze voor AIKO Solar zonnepanelen levert verschillende voordelen op. In dit artikel lees je er meer over.

Compleet zonne-energiesysteem met AIKO Solar zonnepanelen

AIKO Solar zonnepanelen kopen
AIKO Solar zonnepanelen tips en uitleg

Een van de voornaamste voordelen van de keuze voor AIKO Solar zonnepanelen is de mogelijkheid om een compleet zonne-energiesysteem samen te stellen. Deze producent ontwikkelt niet alleen kwalitatief hoogwaardige zonnecollectoren.

Je kunt bij AIKO Solar ook een bijpassende omvormer afnemen en het zonne-energiesysteem combineren met een opslagmodule. Dat laatste wordt steeds interessanter. Het maakt je als huishouden minder afhankelijk van het stroomnet. Mits de juiste omvormer en module gebruikt wordt, heb je met een thuisbatterij ook in het geval van een stroomstoring altijd energie tot je beschikking.

De kans op stroomstoringen neemt de komende jaren toe, met de drukte op het huidige laagspanningsnet en de afbouw van de fossiele energieproductie. Vanaf 2030 mag er geen energie meer worden opgewerkt op basis van kolen.

Verschillende soorten zonnecollectoren van AIKO Solar

AIKO Solar startte in 2009 initieel met het produceren van de klassieke PV-panelen. In 2021 voegde dit inmiddels bekende zonnepanelen merk daar met de ABC modules een nieuw product aan toe. ABC is een afkorting van het Engelse All Black Contact. Deze panelen hebben een hoge efficiëntie en zijn, zoals de naam al doet vermoeden, volledig zwart van kleur.

Daar waar je normaliter een lichte, vaak witte of grijze lijn tussen de cellen van het paneel ziet. Esthetisch gezien biedt een ABC module daarmee voordelen. Het geeft je woning een strakke uitstraling!

Doordat het volledige paneel benut wordt voor het opwekken van zonnestroom ligt het rendement van deze ABC modules iets hoger dan die van een klassiek PV-paneel. Daarbij worden de degradatie van deze modules en de impact van de temperatuurcoëfficiënt geminimaliseerd. Evenals dat de full black AIKO Solar zonnepanelen ook bij weinig licht een fraaie opbrengst aan zonne-energie genereren.

Glas-folie en glas-glas zonnepanelen

Wanneer je een investering in AIKO Solar zonnepanelen overweegt, heb je de keuze uit glas-folie en glas-glas zonnecollectoren. De glas-folie zonnepanelen leveren een vermogen van maximaal 450 Wattpiek (Wp).

Houd er hierbij rekening mee dat het geleverde vermogen in de praktijk vrijwel altijd lager uitvalt. Normaliter wordt gerekend met zo’n 85 tot 90% van het maximale vermogen van zonnecollectoren. De exacte opbrengst is van verschillende omgevingsfactoren afhankelijk.

De keuze voor een glas-glas zonnepaneel van AIKO Solar levert je een maximaal vermogen op van 445 Wp. Een van de voordelen van deze glas-glas zonnepanelen is het beperkte oppervlak wat deze beslaat: 1.72 bij 1.13 meter. Het resulteert in een zeer hoog rendement.

Slimme monitoring van het zonne-energiesysteem

Kies je voor een zonne-energiesysteem met componenten van AIKO Solar, dan profiteer je van slimme monitoringmogelijkheden. Zo heb je altijd zicht op de real-time productie van groene zonnestroom.

Het gebruik van deze monitoring stelt je daarbij in staat om te beoordelen wanneer de zonnepanelen onderhouden moeten worden. Daalt de opbrengst over een langere periode? Het kan een reden zijn om de zonnepanelen schoon te laten maken. Mogelijk beperkt vervuiling het rendement van de zonnecollectoren.

Productgarantie van 25 jaar bij glas-glas zonnepanelen

Op de glas-glas zonnepanelen levert AIKO Solar een productgarantie van 25 jaar. Het geeft een indicatie van de hoge kwaliteit van dit product. Kies je voor de glas-folie zonnepanelen, dan profiteer je van een productgarantie van 15 jaar.

Met een gemiddelde terugverdientijd van zonne-energiesystemen tussen de zeven en acht jaar, verdien je een investering in deze AIKO Solar zonnepanelen snel terug. Je hebt vervolgens nog vele jaren om te profiteren van je eigen, zelf opgewekte en gratis groene stroom in huis.

De besparing die het je jaarlijks oplevert kun je gebruiken om de AIKO Solar zonnepanelen op termijn te combineren met een ander product van deze producent. Denk aan de thuisbatterij om een overschot aan groene stroom op te kunnen slaan.

Advies over aankoop AIKO Solar zonnepanelen

Wil je meer weten over de zonne-energiesystemen van AIKO Solar, of specifiek over de glas-glas full black zonnepanelen? Een adviseur van Recharged kan je hier meer over vertellen. Laat bijvoorbeeld eens berekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om je huidige verbruik te kunnen compenseren.

Zonnepanelen nodig? Vraag een offerte aan

Zonnepanelen nodig? Gaan we regelen!

Profiteer van de kracht van zonne-energie met jouw eigen zonnepanelen. Wij kunnen jou helpen met de installatie van jouw zonne-stroomsysteem.

De kracht van zonne-energie

Door jouw eigen zonne-energie op te wekken draag je bij aan een duurzamere leefomgeving én bespaar je kosten op jouw energierekening.

Zonnepanelen door Recharged laten plaatsen

Over Recharged

Wij zijn een professionele leverancier en installateur van zonnepanelen. Onze adviseurs en gecertificeerde monteurs zijn jou graag van dienst om zonnepanelen bij jou te realiseren – thuis of op kantoor. Al veel tevreden klanten gingen jou voor.

Meer lezen

Profiteer van zonne-energie

500+ tevreden klanten gingen jou voor!

Zonnepanelen offerte aanvragen

Samen komen we tot het juiste zonnepanelensysteem dat het beste op jouw situatie aansluit. Onze monteurs installeren de zonnepanelen bij jou thuis of op kantoor. Zo ben je verzekerd van een veilige, betrouwbare en vakkundige installatie.

Vraag vrijblijvend jouw zonnepanelen offerte aan. Direct inzicht in prijs en terugverdientijd. Start onze keuzehulp.