Goedkoopste thuisbatterij om zelf energie op te slaan

Inhoudsopgave

Een overschot aan zelf opgewekte groene stroom in huis opslaan, of handelen in stroom met een dynamisch energiecontract hoeft niet duur te zijn. Kies voor de goedkoopste thuisbatterij van Nederlandse makelij, om zo bij te dragen aan een duurzamere wereld en tegelijkertijd op de energiekosten te besparen. Een van de opties die je hierbij hebt is de thuisbatterij van Sessy. Dit artikel vertelt je meer over de werking en voordelen ervan. Heb jij de investering in een goedkope thuisbatterij al eens overwogen?

Zo werkt de thuisbatterij van het Nederlandse Sessy

Goedkoopste thuisbatterij
Beschrijving goedkoopste thuisbatterij

De goedkoopste thuisbatterij van Sessy is een losse module, die je een bruikbare capaciteit van 5 kW biedt. Het is afhankelijk van je energieverbruik en bijvoorbeeld de gemiddelde opbrengst van je zonne-energiesysteem, of een losse thuisbatterij volstaat. De modulaire opbouw van het systeem van Sessy biedt je de mogelijkheid om het aantal modules uit te breiden tot maximaal zes.

Dat kan direct bij de installatie van de eerste module, maar ook op een later moment als het energieverbruik in huis toeneemt. Daarvan kan sprake zijn, wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een volledig elektrische warmtepomp, een kookplaat op inductie, airconditioning voor een comfortabel binnenklimaat, enzovoorts.

Hierbij rekent men met twee modules per fase in de meterkast. Heb je momenteel een 1-fase aansluiting en wens je een opslagcapaciteit van 15 kW of meer? In dat geval zal de aansluiting moeten worden omgezet naar een 3-fase aansluiting.

Specificaties van de goedkoopste thuisbatterij van Sessy

Een enkele module van Sessy biedt een vermogen van 2,2 kW bij het opladen hiervan en een maximaal vermogen van 1,7 kW bij het ontladen. De module is opgebouwd vanuit een ijzerfosfaat batterij, die ook wel LFP genoemd wordt. Voordeel van het gebruik van dit type batterij is dat er geen Cobalt of Mangaan gebruikt hoeft te worden bij de productie ervan. Dit maakt de batterij veiliger dan bijvoorbeeld de klassieke li-ion batterijen. Deze li-ion batterijen vind je terug in de accupakketten van elektrische auto’s en fietsen.

Stille en uiterst duurzame werking

De Sessy thuisbatterij produceert niet meer geluid dan een gemiddelde koelkast: circa 40 dB. Het maakt dat je de thuisbatterij in de schuur, maar bijvoorbeeld ook op zolder kunt laten installeren zonder hier veel hinder van te ondervinden. Niet alleen de stille werking van deze thuisaccu maakt het model interessant. Datzelfde geldt voor de duurzaamheid ervan. Het product gaat gegarandeerd 6.000 cycli mee. Een cyclus definieert Sessy hierbij als een volledige laad- en ontlaadactie, waarbij meestal gerekend wordt vanaf 75% capaciteit.

Verschillende toepassingen van een thuisbatterij

In de inleiding van dit artikel las je al, dat de goedkoopste thuisbatterij kopen niet alleen interessant is voor het opslaan van een overschot aan groene stroom. Je kunt er ook mee handelen. Het handelen in stroom doe je op de onbalansmarkt. Naast een thuisaccu heb je er een dynamisch energiecontract voor nodig. De combinatie maakt dat je stroom bij een lage inkoopprijs aanschaft. Op dat moment laad je de thuisbatterij op. Stijgt de prijs, bijvoorbeeld wanneer de zon onder is en de wind minder hard waait? In dat geval start je met het ontladen van de accu. Heb je zelf maar weinig stroom nodig deze avond? Verkoop de stroom op de thuisbatterij in dat geval, door het terug te leveren aan het stroomnet. Er zijn energieleveranciers die dit mogelijk maken.

Nul-op-de-meter modus van de Sessy thuisbatterij

Het handelen in stroom met een thuisbatterij faciliteert Sessy met de dynamische modus op deze systemen. Naast deze dynamische modus kun je een nul-op-de-meter modus activeren. Deze modus is bedoeld voor het klassieke gebruik van een thuisbatterij. Op de momenten dat de opbrengst van het zonne-energiesysteem in huis groter is dan het verbruik, start de thuisbatterij met laden. Merkt het systeem dat de vraag toeneemt bij een afnemende opbrengst van je zonnepanelen? In dat geval ontlaadt de thuisbatterij zich. Zo verbruik je eerst het overschot aan groene stroom, voordat je een beroep doet op het elektriciteitsnet. Het helpt je op de energiekosten te besparen en maakt de afhankelijkheid van het stroomnet minder groot.

Advies over investering in goedkoopste thuisbatterij

Ben je benieuwd of het product van Sessy ook voor jouw huishouden de goedkoopste thuisbatterij is? Wil je weten hoeveel modules van dit systeem nodig zijn om je te laten besparen op de energiekosten? Vraag vrijblijvend meer informatie of persoonlijk advies aan bij een adviseur van Recharged. Deze adviseur helpt je op weg en legt de voordelen van deze moderne, slimme thuisbatterijen graag aan je voor. Het helpt je een weloverwogen keuze te maken.

Thuisaccu nodig? Vraag een offerte aan

Eigen thuisbatterij aanvragen

Heb je interesse in een eigen thuisbatterij? Ons installatiebedrijf kan jou daarbij helpen.

Zelf energie opslaan

Wij plaatsen diverse merken thuisbatterijen op locatie. Profiteer binnenkort van het zelf opslaan van energie en inzetten op de gunstigste momenten.

Thuisaccu installatie
Trustpilot beoordeling Recharged BV

Over Recharged

Wij zijn een professionele leverancier en installateur van thuisbatterijen. Onze thuisaccu specialisten en gecertificeerde monteurs zijn jou graag van dienst om duurzame installatieoplossingen te realiseren – bij jou thuis of op kantoor. Al veel tevreden klanten gingen jou voor.

Meer lezen

Jij & Recharged: Samen maken
wij de wereld groener

Samen komen we tot de juiste thuisbatterij die het beste op jouw situatie aansluit. Onze monteurs installeren de gekozen thuisaccu bij jou thuis of op kantoor. Zo ben je verzekerd van een veilige, betrouwbare en vakkundige batterij installatie.

Vraag vandaag nog jouw thuisbatterij installatie aan.