Multi split airco kopen

Inhoudsopgave

Een multi split airco kopen verzekert je op warme zomerdagen van een aangenaam binnenklimaat. De Nederlandse zomers worden steeds warmer en de zomerse temperaturen dienen zich al eerder in het jaar aan. Het heeft een groeiend aantal huishoudens aangezet tot de investering in airconditioning in huis. Bij het verbeteren van het binnenklimaat heb je de keuze uit een mobiele airco, een monoblock airco, een single split airco en een multi split airco. In welke situaties is een multi split airco kopen de beste optie? Wat zijn de aspecten waarmee je hierbij rekening dient te houden? Dit artikel vertelt je hier meer over.

Werking en voordelen van een multi split airco kopen

Multi split airco kopen
Advies bij multi split airco kopen

Vergelijkbaar met een single split airco bestaat een multi split airco uit meerdere componenten; een vaste buitenunit en tenminste twee units in huis. Op dit punt verschilt een multi split airco van single split airconditioning, waarbij maximaal één unit in huis gebruikt wordt. Die laatste optie is de beste keuze voor huishoudens die uitsluitend kiezen voor een airco in de woon- of bijvoorbeeld slaapkamer.

Voordelen van een multi split airco

Het voornaamste voordeel van een multi split airco is de mogelijkheid om met hetzelfde systeem meerdere ruimtes in huis te koelen. Een alternatief zou het installeren van meerdere monoblock- of mobiele airco’s kunnen zijn. De componenten van multi split airconditioning zijn echter veel duurzamer en energiezuiniger dan die van de genoemde alternatieven. Andersom is een mobiele airco in de aanschaf goedkoper; je hoeft deze immers niet te laten installeren.

Koelvermogen, geluidsproductie en energieverbruik

Bij de investering in een multi split airco zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Zo is het allereerst belangrijk dat het koelvermogen van de multi split airconditioning voldoende is om je woon-, slaap- of bijvoorbeeld werkkamer te kunnen koelen op warme zomerdagen. Over het algemeen stelt men dat je 30 tot 50 Watt aan koelvermogen nodig hebt per kubieke meter aan ruimte. In sommige gevallen drukt men het koelvermogen van de airconditioning uit in BTU, British Thermal Units. Een kW staat gelijk aan 3.412 BTU.

Kijk naar de geluidsproductie van een multi split airco

Let niet alleen op het koelvermogen van een multi split airco, maar kijk ook naar de geluidsproductie ervan. Onder meer de airco’s van Panasonic staan bekend als zeer stil, wat zeker in de slaap- en woonkamer een groot voordeel is. Het is vervelend lang wakker te worden gehouden door het zoemende geluid van je airconditioning.

Ga voor energiezuinige airconditioning in huis

In algemene zin geldt dat airconditioning in huis relatief veel stroom verbruikt. Tussen de diverse opties kunnen grote verschillen zitten. Zowel de airco’s van Panasonic, als die van merken als Mitsubishi Electric en Daikin staan bekend om hun energiezuinige werking.

Multi split airco kopen voor meerdere doeleinden

Prettig aan een multi split airco is dat je deze niet alleen kunt gebruiken voor het koelen van de ruimtes in huis. Veel van de nieuwste modellen, onder meer die van Panasonic, werken als een lucht-lucht warmtepomp. Dit stelt huishoudens in staat om ruimtes in huis niet alleen te koelen, maar deze in de herfst- en wintermaanden ook elektrisch te verwarmen. Zo kan je de thermostaat een paar graden lager laten zetten, wat je gasverbruik verlaagt. Het levert je een besparing op de energiekosten op. Dat geldt in het bijzonder voor huishoudens die een multi split airco combineren met een zonne-energiesysteem.

Mogelijkheid om de lucht in huis te zuiveren

Heb je veel last van stof, pollen en soortgelijke allergenen in de lucht in huis? Voorkom dat je voortdurend moet niezen, door de lucht te laten zuiveren. Een multi split airco is daar geschikt voor. Moderne systemen beschikken over een intern filter, dat de lucht zuivert en deze allergenen zo uit de lucht opneemt.

Reguleer de luchtvochtigheid binnen je woning

Een vierde toepassing van een multi split airco, naast het koelen, verwarmen en zuiveren van de lucht, is het reguleren van de luchtvochtigheid. Een te lage luchtvochtigheid kan voor droge ogen en een pijnlijke keel zorgen. Andersom kan een te hoge luchtvochtigheid ademhalingsproblemen veroorzaken of reumatische klachten verergeren. Een moderne multi split airconditioning helpt je dit te voorkomen, door de luchtvochtigheid op peil te houden.

Zelf een single- of multi split airco kopen

Ben je benieuwd of een multi split airco kopen in jouw geval de beste keuze is? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan, waarna een adviseur van Recharged je persoonlijk adviseert over de verschillende opties. Ook kan deze je meer vertellen over de voordelen en werking van een multi split airco ten opzichte van bijvoorbeeld een mobiele airco.

Aircosysteem nodig? Vraag een offerte aan

Eigen airco aanvragen

Heb je interesse in een eigen airconditioner? Ons installatiebedrijf kan jou daarbij helpen.

Duurzaam koelen

Wij plaatsen diverse merken airco’s op locatie. Verbeter binnenkort jouw binnenklimaat en ervaar het comfort van een eigen airconditioner.

Airco laten plaatsen
Trustpilot beoordeling Recharged BV

Over Recharged

Wij zijn een professionele leverancier en installateur van aircosystemen. Onze aircospecialisten en gecertificeerde monteurs zijn jou graag van dienst om duurzame installatieoplossingen te realiseren – bij jou thuis of op kantoor. Al veel tevreden klanten gingen jou voor.

Meer lezen

Jij & Recharged: Samen maken
wij de wereld groener

Samen komen we tot de juiste airconditioner die het beste op jouw situatie aansluit. Onze monteurs installeren de gekozen airco bij jou op locatie. Zo ben je verzekerd van een veilige, betrouwbare en vakkundige installatie.

Vraag vandaag nog jouw airco installatie aan.