Zonnepanelen financiering, wat zijn de mogelijkheden?

Inhoudsopgave

Eén van de beste en tevens ook meest duurzame investeringen die je kan doen voor je woning is investeren in zonnepanelen. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat een systeem met zonnepanelen een bepaalde investering vereist.

Lang niet voor iedereen geldt dat ze deze investering gewoon zomaar uit de hand kunnen betalen. Dat hoeft echter ook helemaal niet. Je kan er namelijk in de praktijk op verschillende manieren voor kiezen om een zonnepanelen financiering aan te vragen.

Over welke mogelijkheden je op dit vlak nu precies beschikt ontdek je meteen hieronder.

Hoe kan je een zonnepanelen financiering verkrijgen?

Hoe zonnepanelen financieren
Zonnepanelen financieren uitleg: Hoe regel je de financiering?

De investering die gepaard gaat met de aankoop van zonnepanelen is er één die niet mag worden onderschat. Het hoeft dan ook zeker niet te verbazen dat heel wat mensen ervoor kiezen om een zonnepanelen financiering aan te vragen.

Dit gezegd hebbende geldt voor heel wat mensen dat het op het eerste gezicht niet helemaal duidelijk is welke mogelijkheden er hier nu precies allemaal voor bestaan. Geldt dat ook voor jou? De twee voornaamste mogelijkheden ontdek je hieronder.

1.) Een zonnepanelen financiering via je hypotheek

De eerste mogelijkheid waarover je beschikt voor wat het afsluiten van een zonnepanelen financiering betreft heeft te maken met het feit dat je dit eenvoudig kan doen door middel van de bestaande hypotheek waarvan sprake is.

Er kan in de praktijk worden vastgesteld dat bijzonder veel mensen hier de voorkeur aan geven. Dat is het gevolg van het feit dat je op deze manier kan genieten van de zogenaamde hypotheekrenteaftrek.

Dit geldt dus ook voor het bedrag dat je leent voor je zonnepanelen. Het merendeel van de kredietverstrekkers staan zeker niet weigerachtig tegenover het verhogen van de bestaande hypotheek wanneer het gaat om een investering in zonnepanelen.

Dit niet in het minst omdat de vaste maandlasten voor energie daardoor aanzienlijk komen te dalen. Het bedrag dat je op deze manier uitspaart kan je in principe eenvoudig gebruiken om de extra kredietlasten te betalen. Op deze manier sla je eigenlijk twee vliegen in één klap.

2.) Afsluiten groene lening en zonnepanelen financieren

Het duurzamer en milieuvriendelijker maken van een woning is niet alleen belangrijk en interessant voor jou als eigenaar van het pand in kwestie. Het spreekt immers in de praktijk voor zich dat ook de overheid op dit vlak graag een (extra) duwtje in de rug geeft.

Dat is het gevolg van het feit dat zij natuurlijk bepaalde doelstellingen te behalen hebben. Het behalen van die doelstellingen kan echter alleen maar wanneer ze ook de particulieren voldoende aan boord krijgen.

Is het voor jou niet mogelijk om de aankoop van zonnepanelen zomaar uit de hand te betalen? Dan kan het afsluiten van een groene lening daarvoor een geschikte oplossing betekenen. Op deze manier kan je tegen een zeer lage rentevoet geld lenen voor de meest uiteenlopende duurzame of groene investeringen.

Vergeet ook de subsidies niet die je aan kan vragen!

Het afsluiten van een bepaalde zonnepanelen financiering is uiteraard slechts één ding. Daarnaast is het namelijk in de praktijk eveneens zo dat je ervoor kan kiezen om één of meerdere subsidies aan te vragen voor jouw zonnepaneleninstallatie.

Het aanvragen van dergelijke subsidies kan er niet alleen voor zorgen dat je initiële vereiste investering kan worden ingeperkt, daarnaast zal je ook nog eens tot de vaststelling komen dat de terugverdientijd stevig kan worden gereduceerd.

Uiteindelijk spreekt het voor zich dat je op deze manier heel wat extra rendement kan behalen op je installatie. Heb je dus met andere woorden de mogelijkheid om één of meerdere subsidies aan te vragen voor jouw zonnepanelen? Dan mag het duidelijk zijn dat je ook dit zeker niet over het hoofd mag zien.

Ook zonnepanelen leasen behoort tot de mogelijkheden

Ondanks het feit dat een zonnepanelen financiering je in de praktijk kan voorzien van enkele zeer interessante mogelijkheden voor wat het aanschaffen van een zonnepaneleninstallatie betreft is het zo dat je eveneens over de mogelijkheid beschikt om zonnepanelen te leasen.

Bij het afsluiten van een leasing is het in de praktijk zo dat je kan rekenen op de onderstaande voordelen:

  1. Er is helemaal geen grote investering vereist
  2. Je kan direct rekenen op een besparing op de energiefactuur
  3. Je hoeft niet te vrezen voor onverwachte onderhoudskosten

De reden waarom veel mensen uiteindelijk toch eerder de voorkeur geven aan een zonnepanelen financiering is terug te vinden in het feit dat ze niet alleen geen rekening dienen te houden met langdurige huurcontracten, bovendien zal je ook tot de vaststelling komen dat dit je uiteindelijk een financieel voordeel zal opleveren.

Zonnepanelen leasen valt dan ook uiteindelijk altijd duurder uit dan wanneer je ervoor zou kiezen om een financiering af te sluiten.

Zonnepanelen nodig? Vraag een offerte aan

Zonnepanelen nodig? Gaan we regelen!

Profiteer van de kracht van zonne-energie met jouw eigen zonnepanelen. Wij kunnen jou helpen met de installatie van jouw zonne-stroomsysteem.

De kracht van zonne-energie

Door jouw eigen zonne-energie op te wekken draag je bij aan een duurzamere leefomgeving én bespaar je kosten op jouw energierekening.

Zonnepanelen door Recharged laten plaatsen

Over Recharged

Wij zijn een professionele leverancier en installateur van zonnepanelen. Onze adviseurs en gecertificeerde monteurs zijn jou graag van dienst om zonnepanelen bij jou te realiseren – thuis of op kantoor. Al veel tevreden klanten gingen jou voor.

Meer lezen

Profiteer van zonne-energie

500+ tevreden klanten gingen jou voor!

Zonnepanelen offerte aanvragen

Samen komen we tot het juiste zonnepanelensysteem dat het beste op jouw situatie aansluit. Onze monteurs installeren de zonnepanelen bij jou thuis of op kantoor. Zo ben je verzekerd van een veilige, betrouwbare en vakkundige installatie.

Vraag vrijblijvend jouw zonnepanelen offerte aan. Direct inzicht in prijs en terugverdientijd. Start onze keuzehulp.