Laadpalen voor thuis vergelijken

Inhoudsopgave

Combineer de investering in een elektrische auto met een laadpaal voor thuis. Zo ben je niet langer afhankelijk van de beschikbaarheid van publieke laadpalen in de wijk én heb je de mogelijkheid je elektrische auto op te laden met zelf opgewekte groene zonnestroom.

Tijd om op zoek te gaan naar de juiste laadpaal of wallbox. Laadpalen voor thuis vergelijken kan best lastig zijn. Waar begin je? Op welke factoren moet je letten? Is mijn meterkast geschikt voor het laten plaatsen van een laadpaal? Welke producenten van laadpalen zijn het meest betrouwbaar? Op deze pagina lees je meer over laadpalen voor thuis vergelijken.

Zorg dat je de juiste informatie bij de hand hebt

Laadpalen thuis vergelijken
Tips bij laadpalen thuis vergelijken

Om laadpalen voor thuis vergelijken zo makkelijk mogelijk te maken, is het belangrijk een aantal gegevens bij de hand te hebben. Zoek bijvoorbeeld vooraf uit welk type groepenkast je thuis hebt, waarbij onderscheid gemaakt wordt tussen een 1-fase en een 3-fasen groepenkast.

Kijk daarnaast alvast eens naar de snelheid waarmee je elektrische auto kan worden opgeladen. Ben je voornemens de komende jaren een nieuw model aan te schaffen?

Kijk in dat geval ook naar het laadvermogen van dat model. Een derde aspect om rekening mee te houden: het aantal kilometers dat je op jaarbasis maakt. Gebruik je de elektrische auto voornamelijk voor korte ritten, of rijd je er dagelijks het hele land mee door?

Factoren om op te letten bij laadpalen voor thuis vergelijken

Heb je de benodigde informatie bij de hand? Tijd om de verschillende laadpalen voor thuis te vergelijken. Hieronder vind je enkele factoren op basis waarvan je deze vergelijking maakt.

Laadvermogen van de laadpaal

Bij de investering in een laadpaal voor thuis is het belangrijk om het laadvermogen hiervan af te stemmen op dat van je elektrische auto. Wanneer het laadvermogen van de auto bijvoorbeeld 22 kW is, levert een laadpaal met een laadvermogen van 55 kW geen voordeel op in de snelheid van het laden. Andersom geldt hetzelfde.

Technologie op de laadpaal

Een laadpaal kan van verschillende aanvullende technologieën voorzien zijn. Je kunt hierbij denken aan Dynamic Load Balancing (DLB). Het is een technologie die maakt dat een laadpaal de elektrische auto op een intelligente wijze oplaadt.

In de zin dat de snelheid van laden afneemt op het moment dat de vraag naar stroom in huis toeneemt. Andersom zal de auto sneller lader, als het verbruik van stroom in huis beperkt is. Het voorkomt de overbelasting van groepen in de meterkast.

Een andere technologie die steeds vaker wordt toegepast: Vehicle-to-Home, ook wel V2H genoemd. Deze technologie maakt bidirectioneel laden mogelijk. Concreet betekent dit dat er niet alleen stroom vanuit de meterkast naar de accu van je elektrische auto stroomt, maar ook andersom van de auto naar je woning. Dit stelt je in staat om de auto als een thuisbatterij in te zetten op de momenten dat het overschot aan opgewekte groene stroom groot is. Het gebruik van deze technologie moet ook ondersteund worden door de elektrische auto zelf.

Laadpaal met en zonder paslezer

Er zijn laadpalen voor thuis met en zonder paslezer. Het gebruik van een laadpaal met paslezer biedt enkele voordelen. Zo kun je de paslezer zien als een extra beveiliging, waarbij je zelf bepaalt wie de laadpaal mag gebruiken.

Op deze manier voorkom je misbruik van de laadpaal bij je woning. Daarnaast wordt via de laadpas geregistreerd hoeveel kWh er verbruikt is om de auto op te laden. Rijd je een elektrische auto zakelijk? In dat geval biedt deze data je de mogelijkheid om de gemaakte kosten te declareren bij je werkgever.

Laadpalen zonder paslezer kun je beveiligen door deze van een sleutelschakelaar te voorzien. Je hebt de schakelaar of bijvoorbeeld een afstandsbediening nodig om de laadpaal te kunnen gebruiken in dit geval.

Betrouwbare producenten van laadpalen

Kijk bij laadpalen voor thuis vergelijken naar de betrouwbaarheid van producenten. Onder meer Alfen staat bekend als een vertrouwd aanbieder van zowel laadpalen als wallboxen. De producten gaan lang mee, werken betrouwbaar en zijn voordelig geprijsd. Veel van deze systemen maken gebruik van bovenstaande technologieën.

Naast Alfen levert ook Wallbox betrouwbare producten, veelal voorzien van verschillende aanvullende technologieën. Denk hierbij niet alleen aan DLB en V2H, maar bijvoorbeeld ook aan de mogelijkheid om de laadpaal te bedienen via een app op je telefoon. Deze app geeft je direct inzage in het verbruik hiervan.

Hulp bij laadpalen voor thuis vergelijken

Hulp nodig bij laadpalen voor thuis vergelijken? Vraag een adviseur om met je mee te denken over het model laadpaal dat het meest geschikt is voor jouw woning.

Laadpaal nodig? Gebruik onze keuzehulp

Meest gekozen laadpaal

Heb je een eigen laadpaal nodig? De Wallbox Pulsar Plus is de meest gekozen laadoplossing op dit moment.

Wallbox Pulsar Plus

De Wallbox Pulsar Plus is dé favoriete laadpaal onder particulieren. Gebruiksvriendelijk, innovatief en razendsnel.

Trustpilot beoordeling Recharged BV
Zonder installatie

€ 826

Inclusief btw

Met installatie

Vanaf € 1.599

Inclusief btw

Over Recharged

Wij zijn een professionele leverancier en installateur van laadpalen. Onze laadspecialisten en gecertificeerde monteurs zijn jou graag van dienst om laadoplossingen te realiseren – bij jou thuis of op kantoor. Al veel tevreden klanten gingen jou voor.

Meer lezen

Jij & Recharged: Samen maken
wij de wereld groener

Samen komen we tot de juiste laadoplossing die het beste op jouw situatie aansluit. Onze monteurs installeren de gekozen laadpaal bij jou thuis of op kantoor. Zo ben je verzekerd van een veilige, betrouwbare en vakkundige laadpaal installatie.

Vraag vandaag nog jouw laadpaal installatie aan.