Thuisbatterij van 5 kWh, dit kun je ermee

Inhoudsopgave

Als je op zoek bent naar een thuisbatterij, dan is de kans groot dat je regelmatig een thuisbatterij van 5 kWh tegenkomt. Deze kun je gebruiken, om de energie die je overdag te veel opgewekt hebt, op te slaan. Maar hoe weet je nu of deze capaciteit goed is voor je huishouden? Ik ga je vertellen wat je met een thuisbatterij van 5 kWh kunt en waar je op moet letten.

Wat zegt kWh bij een thuisaccu?

De term kWh komen we overal tegen. Bij thuisbatterijen, maar ook bij gewone elektrische apparaten. kWh is de eenheid die aangeeft hoeveel elektrische energie een apparaat verbruikt in een uur. Heeft een beeldscherm een voeding van 200 Watt, dan verbruik hij 0,2 kWh. Bij een thuisbatterij van 5 kWh werkt dit eigenlijk hetzelfde. Je trekt de accu leeg door elektrische apparaten te gebruiken.

🔋⚡ Nieuw: Sessy thuisbatterij met installatie!

Voor wie is een thuisbatterij van 5 kWh geschikt?

Thuisbatterij capaciteit 5 kWh
Thuisbatterijen met een capaciteit van 5 kWh

Als je rondkijkt op het internet, dan zie je thuisbatterijen van allerlei capaciteiten. Van 1 kWh tot aan 15 kWh. Je kunt het allemaal krijgen. Als we het hebben over een thuisbatterij van 5 kWh, dan is het belangrijk om te kijken naar je huishouden of deze geschikt is. Een thuisbatterij van 5 kWh is qua capaciteit namelijk niet heel groot.

Een thuisaccu met een capaciteit van 5 kWh is geschikt voor huishoudens die zuinig aan doen met hun energieverbruik. Wanneer je elektrisch verwarmt met bijvoorbeeld een warmtepomp, dan is een batterij van 5 kWh te klein. Dan heb je een grotere capaciteit nodig.

Voordelen thuisaccu van 5 kWh

Het allergrootste voordeel van een thuisbatterij van deze capaciteit is dat ze redelijk betaalbaar zijn. De capaciteit van de thuisbatterij bepaalt namelijk gelijk ook de aanschafwaarde. Een vuistregel is dat een thuisbatterij ongeveer € 1.000 per kWh kost.

Omdat de capaciteit van zo’n accu vrij laag is, houdt dit ook in dat hij compact is. Hij hoeft immers niet zo heel veel elektrische energie op te slaan. Hierdoor zal de thuisbatterij ook niet zo heel veel ruimte in beslag nemen. In kleinere woningen is er dus ook altijd wel een plekje waar je de thuisbatterij kwijt kunt.

Nadelen 5 kWh thuisbatterij

Het enige echte nadeel dat aan een thuisbatterij van 5 kWh kleeft is de capaciteit. Omdat de capaciteit vrij beperkt is, is hij niet geschikt voor grootgebruikers. Als je met een warmtepomp verwarmt en misschien ook wel een elektrische auto moet opladen, dan heb je veel meer capaciteit nodig.

Ook grote gezinnen verbruiken veel meer energie. Ongeacht of ze elektrisch verwarmen of nog met een gasketel. Een gezin van de 5 personen verbruikt gemiddeld tussen de 10 en 12 kWh aan elektrische energie per dag. Deze gemiddeldes zijn nog gebaseerd op waardes waarbij lang niet iedereen elektrisch verwarmd.

Denk na over de toekomst

Wanneer je een thuisbatterij aan wilt schaffen, dan is het wel belangrijk dat je ook nadenkt over de nabije toekomst. Je kunt kiezen voor een thuisbatterij van 5 kWh. Als jij in de toekomst een groter gezin krijgt, of elektrisch wilt gaan verwarmen, dan kun je jezelf afvragen of een thuisaccu van deze capaciteit groot genoeg is.

Voordat je dus een keuze maakt, moet je voor jezelf nagaan wat je in de toekomst allemaal nog wilt. Wellicht dat je dan moet overwegen om een thuisaccu van een grotere capaciteit te kiezen, dan 5 kWh.

Installeren thuisaccu

Als je de thuisaccu aangeschaft hebt, dan moet hij natuurlijk ook nog geïnstalleerd worden. Het goed en veilig installeren van een thuisaccu is een behoorlijke klus. Je kunt er voor kiezen om hem zelf te installeren, maar je kunt er ook voor kiezen om een erkend installateur de batterij te laten plaatsen.

🔋⚡ Nieuw: Sessy thuisbatterij met installatie!

Zelf installeren

Als je de thuisbatterij zelf wilt installeren, dan vergt dit hele goede voorbereiding. Houd er ook rekening mee dat het heel veel werk is en dat het vooral heel goed moet gebeuren. De elektrische energie moet tussen de zonnepanelen, de thuisbatterij en het elektriciteitsnet overal de goede kant op gaan en ook heb je het juiste gereedschap nodig. Twijfel je of je het zelf kunt? Doe het dan niet.

Thuisbatterij laten installeren

Als je zeker wilt weten dat de thuisbatterij op de juiste manier geplaatst wordt, dan kun je er ook voor kiezen om het te laten doen door een erkend installateur. Die weet precies hoe het moet en heeft alle juiste gereedschappen bij de hand.

Wij van Recharged.nl kunnen niet alleen de thuisbatterij leveren, maar installeren hem ook volgens alle strenge eisen. Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Thuisaccu nodig? Vraag een offerte aan

Eigen thuisbatterij aanvragen

Heb je interesse in een eigen thuisbatterij? Ons installatiebedrijf kan jou daarbij helpen.

Zelf energie opslaan

Wij plaatsen diverse merken thuisbatterijen op locatie. Profiteer binnenkort van het zelf opslaan van energie en inzetten op de gunstigste momenten.

Thuisaccu installatie
Trustpilot beoordeling Recharged BV

Over Recharged

Wij zijn een professionele leverancier en installateur van thuisbatterijen. Onze thuisaccu specialisten en gecertificeerde monteurs zijn jou graag van dienst om duurzame installatieoplossingen te realiseren – bij jou thuis of op kantoor. Al veel tevreden klanten gingen jou voor.

Meer lezen

Jij & Recharged: Samen maken
wij de wereld groener

Samen komen we tot de juiste thuisbatterij die het beste op jouw situatie aansluit. Onze monteurs installeren de gekozen thuisaccu bij jou thuis of op kantoor. Zo ben je verzekerd van een veilige, betrouwbare en vakkundige batterij installatie.

Vraag vandaag nog jouw thuisbatterij installatie aan.