SolarEdge thuisbatterij: Voordelen, tips en uitleg

Inhoudsopgave

Een veranderende salderingsregeling maakt de investering in een SolarEdge thuisbatterij steeds interessanter. Het financiële voordeel waarvan huishoudens met zonnepanelen voorheen profiteerden verdwijnt als gevolg van de aanpassing aan de salderingsregeling.

Door het overschot aan zelf opgewekte groene energie thuis op te slaan met een SolarEdge thuisbatterij, kun je dit later op de dag alsnog gebruiken. Niet alleen interessant om alvast in te spelen op de aangepaste salderingsregeling, maar ook om in de avond geen dure energie af te hoeven nemen van je energieleverancier.

Of wat te denken van de mogelijkheid om stroom te blijven gebruiken bij een stroomstoring in de wijk? Op deze pagina lees je meer over de werking en voordelen van een SolarEdge thuisbatterij.

SolarEdge thuisbatterijen met elkaar vergelijken

SolarEdge thuisbatterij werking
Uitleg werking SolarEdge thuisbatterij

SolarEdge biedt huishoudens de keuze uit twee thuisbatterijen: de SolarEdge Home 400V en de SolarEdge Home 48V. Dankzij de DC-koppeling van deze thuisbatterijen kan het overschot aan opgewekte zonne-energie direct op de thuisbatterij worden opgeslagen. Het monteren van de thuisbatterijen doe je aan de muur of op de vloer. Daarbij kun je de batterijen zowel in huis, als buiten laten plaatsen.

Om het systeem te laten werken heb je naast de SolarEdge thuisbatterij een omvormer nodig van hetzelfde merk. Je hebt hierbij de keuze uit de SolarEdge Home Wave en de SolarEdge Home Hub. Het is afhankelijk van onder meer de samenstelling van de meterkat in huis, welk product het meest geschikt is. Een adviseur kan je er meer over vertellen.

Verschillende aanvullende accessoires

Bij de thuisbatterijen van SolarEdge zijn verschillende aanvullende accessoires te bestellen. Je kunt hierbij denken aan herbruikbare tilgrepen, een vloersteunkit en bijvoorbeeld MC4-connectors. Afhankelijk van de samenstelling van het systeem en de plek waar je deze laat monteren, kan het gebruik van deze aanvullende accessoires wenselijk zijn.

Vermogen en formaat van de SolarEdge thuisbatterijen

De SolarEdge Home 400V biedt een capaciteit van 9.7 kWh en heeft een constant uitgangsvermogen van 5.0 kW. De piek in het uitgangsvermogen (gedurende tien seconden) ligt bij dit model op 7.5 kW. Het model heeft een afmeting (B x H x D) van 79 bij 117,9 bij 25 centimeter.

Kies je voor de SolarEdge Home 48V thuisbatterij, dan sla je per element 4.6 kWh op. Het model heeft een constant uitgangsvermogen van ruim 4.0 kW. Zou je meerdere elementen van de SolarEdge Home 48V met elkaar combineren, dan ligt het uitgangsvermogen op 5.0 kW. Het model is kleiner dan de SolarEdge Home 400V met een afmeting (B x H x D) van 54 bij 50 bij 24 centimeter. 

Voordelen van een SolarEdge thuisbatterij

Prettig aan het systeem van SolarEdge is dat dit, middels de MC4-connectors, modulair kan worden opgebouwd. Dit betekent dat je per omvormer bijvoorbeeld drie SolarEdge Home 400V thuisbatterijen met elkaar kunt koppelen. Bij de SolarEdge Home 48V thuisbatterij is het zelfs mogelijk om vijf batterijen te combineren per omvormer. Op deze manier kun je de accucapaciteit van je SolarEdge thuisbatterij steeds verder uitbouwen.

Plug & Play-installatie voor SolarEdge thuisbatterijen

Niet alleen de modulariteit van deze systemen kan een reden zijn om voor een SolarEdge thuisbatterij te kiezen. Ook zijn ze zeer eenvoudig te installeren in huis. Het is onder meer het resultaat van de draadloze communicatie tussen de omvormer en de batterij; het trekken van lange kabels is hierdoor niet meer nodig. Daarbij maakt de SetApp-wizard het instellen van de SolarEdge thuisbatterij heel gemakkelijk.

Gebruik van de mySolarEdge app

Combineer de investering in een SolarEdge thuisbatterij met het gebruik van de mySolarEdge app. Deze app biedt je real-time inzage in de laatste gegevens van je thuisbatterij. Zo houd je de prestaties van het apparaat nauwlettend in de gaten. Ook voorziet deze app je van automatische en gedetailleerde waarschuwingen, wanneer er zich een probleem voordoet met het systeem.

Ook interessant om te lezen: Zonnepanelen met SolarEdge ONE uitschakelen mogelijk

SolarEdge Home back-up interface

Je kunt de SolarEdge Home Hub omvormers en de SolarEdge thuisbatterijen combineren met de SolarEdge Home back-up interface. Dit systeem maakt het mogelijk om een noodstroomvoorziening op te zetten, op het moment dat de reguliere stroomvoorziening in de wijk uitvalt. Zo verzeker je jezelf, mits de thuisbatterijen voldoende opgeladen zijn, altijd van stroom in huis.

Advies over SolarEdge thuisbatterijen en omvormers

Meer weten over de slimme oplossingen van SolarEdge om een overschot aan zelf opgewekte groene energie thuis op te kunnen slaan? Laat je hierover adviseren door een adviseur. Het geeft je een goed beeld van de mogelijkheden die je hebt en de samenstelling van een SolarEdge systeem dat goed past bij jouw woning.

Thuisaccu nodig? Vraag een offerte aan

Eigen thuisbatterij aanvragen

Heb je interesse in een eigen thuisbatterij? Ons installatiebedrijf kan jou daarbij helpen.

Zelf energie opslaan

Wij plaatsen diverse merken thuisbatterijen op locatie. Profiteer binnenkort van het zelf opslaan van energie en inzetten op de gunstigste momenten.

Thuisaccu installatie
Trustpilot beoordeling Recharged BV

Over Recharged

Wij zijn een professionele leverancier en installateur van thuisbatterijen. Onze thuisaccu specialisten en gecertificeerde monteurs zijn jou graag van dienst om duurzame installatieoplossingen te realiseren – bij jou thuis of op kantoor. Al veel tevreden klanten gingen jou voor.

Meer lezen

Jij & Recharged: Samen maken
wij de wereld groener

Samen komen we tot de juiste thuisbatterij die het beste op jouw situatie aansluit. Onze monteurs installeren de gekozen thuisaccu bij jou thuis of op kantoor. Zo ben je verzekerd van een veilige, betrouwbare en vakkundige batterij installatie.

Vraag vandaag nog jouw thuisbatterij installatie aan.