Alfen laadpaal kopen voor thuis

Inhoudsopgave

Combineer de investering in een elektrische auto met een Alfen laadpaal kopen. Het stelt je in staat om je auto op eigen terrein op te laden en te profiteren van goedkope brandstof, wanneer je naast een Alfen laadpaal ook zonnepanelen laat monteren.

Bij een Alfen laadpaal kopen heb je de keuze uit tal van verschillende modellen. Denk aan laadpalen geschikt voor een 1-fase meterkast, modellen voor een 3-fasen meterkast, modellen met en zonder Dynamic Load Balancing (DLB), enzovoorts. Op deze pagina lees je meer over de factoren om rekening mee te houden bij de investering in een laadpaal voor thuis.

Een laadpaal voor thuis kopen maakt je minder afhankelijk van de publieke laadpalen. Je komt ze steeds vaker tegen in woonwijken. In veel gevallen blijkt de vraag naar laadpalen groter te zijn dan het aanbod, waardoor je een elektrische auto soms ver van je eigen woning moet parkeren.

Een Alfen laadpaal kopen vormt de oplossing. Let er hierbij op dat je de auto op eigen terrein moet kunnen parkeren: het is in veel gemeenten verboden om een laadkabel over de stoep of weg te laten lopen.

Kijk naar het laadvermogen bij een Alfen laadpaal kopen

Alfen laadpaal kopen
Tips bij Alfen laadpaal kopen

Vaak begint een Alfen laadpaal kopen bij het vergelijken van het laadvermogen van de verschillende producten. Houd er rekening mee dat het laadvermogen van de Alfen laadpaal aan moet sluiten op het laadvermogen van de elektrische auto.

Is het laadvermogen van de laadpaal bijvoorbeeld zeer hoog? Dit levert geen voordelen op, wanneer het laadvermogen van de elektrische auto beperkt is. Overweeg je de komende jaren een nieuwe elektrische auto aan te schaffen? Neem dit dan mee bij het bepalen van het gewenste laadvermogen van de laadpaal.

Impact laadvermogen laadpaal op meterkast

Afhankelijk van het laadvermogen van de Alfen laadpaal kan een aanpassing aan de meterkast vereist zijn. Een relatief hoog laadvermogen (vaak vanaf circa 11 kW) vergt een 3-fasen aansluiting. Daar waar meterkasten in met name de oudere woningen vaak voorzien zijn van een 1-fase aansluiting. Een elektricien kan helpen bij het verzwaren van de aansluiting.

Overweeg het gebruik van Dynamic Load Balancing (DLB)

Eerder werd de DLB-technologie, Dynamic Load Balancing, voor Alfen laadpalen al genoemd. Het is een technologie die de laadpaal in staat stelt om een elektrische auto op een slimme, efficiënte wijze op te laden.

Dit betekent dat de auto voornamelijk zal laden op momenten dat de vraag naar stroom in huis beperkt is. Andersom loopt er minder stroom naar de accu van de auto op de momenten dat je juist veel stroom in huis verbruikt. Denk aan het moment dat je de wasmachine laat draaien, de vaatwasser inschakelt en een maaltijd bereidt met je inductiekookplaat.

Reageren op dalingen in de stroomprijzen

Het is tegenwoordig ook mogelijk om de slimme Alfen laadpalen te laten reageren op de flexibele energietarieven van leveranciers. Zo kijkt de laadpaal niet alleen naar het actuele stroomverbruik in huis, maar ook naar het meest geschikte moment om de auto zo voordelig mogelijk op te kunnen laden.

Twee productlijnen van Alfen

Alfen biedt momenteel twee productlijnen met laadpalen voor thuis aan: de Eve Single S-line en de Eve Single Pro-line. Het laadvermogen van deze oplaadpunten loopt uiteen van 3,7 tot en met 22 kW. Er zijn steeds meer moderne elektrische auto’s die een laadvermogen van 22 kW ondersteunen. In beide gevallen is het mogelijk de oplaadpunten te combineren met DLB-technologie.

De productlijnen van Alfen kenmerken zich door hun robuustheid en eenvoud in gebruik. Daarbij kunnen ze op ieder willekeurig OCPP-managementsysteem worden aangesloten. OCPP staat hierbij voor Open Charge Point Protocol. Vergelijk het met bijvoorbeeld de slimme lampen of slimme thermostaat in huis, die je vanaf je telefoon kunt bedienen.

Voordelen van Alfen laadpaal kopen

Zowel de Eve Single S-line als de Eve Single Pro-line kenmerkt zich door een compacte, moderne behuizing. De Pro-line is hierbij voorzien van een fraai display. Het display is configureerbaar in verschillende talen.

Waar de S-line laadpunten van Alfen een vermogen bieden tot en met 11 kW, is het met de Pro-line mogelijk om tot 22 kW aan laadvermogen te leveren aan de elektrische auto. Beide modellen zijn van Europese A-kwaliteit. Een duurzame investering in een apparaat dat jaren mee zal gaan.

Een Alfen kan zowel direct aan de buitenmuur van de woning gemonteerd worden, als ook op een losse laadpaal. In beide gevallen heb je de mogelijkheid gebruik te maken van het Plug & Charge-principe of van een autorisatie via RFID om misbruik van de Alfen laadpaal te voorkomen.

Laadpaal nodig? Gebruik onze keuzehulp

Meest gekozen laadpaal

Heb je een eigen laadpaal nodig? De Wallbox Pulsar Plus is de meest gekozen laadoplossing op dit moment.

Wallbox Pulsar Plus

De Wallbox Pulsar Plus is dé favoriete laadpaal onder particulieren. Gebruiksvriendelijk, innovatief en razendsnel.

Trustpilot beoordeling Recharged BV
Zonder installatie

€ 826

Inclusief btw

Met installatie

Vanaf € 1.599

Inclusief btw

Over Recharged

Wij zijn een professionele leverancier en installateur van laadpalen. Onze laadspecialisten en gecertificeerde monteurs zijn jou graag van dienst om laadoplossingen te realiseren – bij jou thuis of op kantoor. Al veel tevreden klanten gingen jou voor.

Meer lezen

Jij & Recharged: Samen maken
wij de wereld groener

Samen komen we tot de juiste laadoplossing die het beste op jouw situatie aansluit. Onze monteurs installeren de gekozen laadpaal bij jou thuis of op kantoor. Zo ben je verzekerd van een veilige, betrouwbare en vakkundige laadpaal installatie.

Vraag vandaag nog jouw laadpaal installatie aan.