Growatt thuisbatterij: Voordelen, tips en uitleg

Inhoudsopgave

Haal nog meer uit het zonne-energiesysteem in huis, door hier een Growatt thuisbatterij aan toe te voegen. Deze kwalitatief sterke thuisbatterijen stellen je in staat om een overschot aan opgewekte groene stroom in huis op te slaan. Het maakt je minder afhankelijk van het stroomnet en biedt je in het geval van stroomuitval een noodoplossing, mits er voldoende stroom is opgewekt.

De investering in een Growatt thuisbatterij wordt steeds interessanter, met de aanpassing aan de bestaande salderingsregeling. Dit voorstel is al goedgekeurd door de Tweede Kamer en wordt zeer waarschijnlijk in 2024 voorgelegd aan de Eerste Kamer. Het salderen van zelf opgewekte groene stroom is hiermee vanaf 2031 niet meer mogelijk. Een belangrijk financieel voordeel voor huishoudens met zonnepanelen vervalt hiermee.

Welke mogelijkheden heb je, wanneer je de installatie van een Growatt thuisbatterij overweegt? Wat zijn de voordelen van deze componenten in je zonne-energiesysteem in huis? Op deze pagina lees je er meer over.

Mogelijkheden bij investering in Growatt thuisbatterij

Growatt thuisbatterij installatie
Werking van Growatt thuisbatterij installatie

Growatt biedt een breed scala aan thuisbatterijen. Kies bijvoorbeeld voor het voordelig geprijsde Growatt APX batterijsysteem. Dit systeem is modulair opgebouwd, waardoor je voor een capaciteit kunt kiezen die past bij het verbruik van je huishouden en de opbrengst van de panelen op het dak. De minimale capaciteit bij dit Growatt APX batterijsysteem is 5 kWh, oplopend tot een maximum van 30 kWh.

Ook de Growatt ARK High-productlijn is het bekijken waard. Deze systemen worden opgebouwd met verschillende componenten. Zo kun je voor de Growatt ARK 2.5H-A1 High Voltage thuisbatterij kiezen. Van dit model combineer je tenminste drie in een systeem en voeg je maximaal tien toe.

Naast dit element heb je een Growatt HVC 60050-A1 BMS nodig, waarbij BMS de afkorting is van Battery Management System. Dit systeem helpt te voorkomen dat de cellen van de Growatt thuisbatterij onnodig snel beschadigd raken. Ook komt het een optimale en efficiënte werking van de thuisaccu ten goede.

Een derde element in een Growatt ARK High-systeem is de Growatt ATS-T (3 fase). ATS staat voor Automatic Transfer Switch. Op het moment dat de netspanning uitvalt, zorgt dit systeem er automatisch voor dat wordt overgeschakeld op de noodstroomvoorziening. Dit systeem is vereist wanneer je kiest voor een hybride- of batterijomvormer. De traditionele omvormer van zonnepanelen is vaak niet geschikt voor het aansluiten van een thuisbatterij. Een adviseur kan je hier bij het ontwerpen van een Growatt thuisbatterij voor jouw woning meer over vertellen.

Verschillende accessoires voor de thuisaccu’s van Growatt

Bij de aanschaf van een Growatt thuisbatterij kun je voor verschillende aanvullende accessoires kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de benodigde kabels om het systeem aan te kunnen sluiten. Kies je voor de montage van de thuisbatterij op de grond? In dat geval is het gebruik van de Growatt ARK Base belangrijk.

Deze component maakt het mogelijk om meerdere elementen op elkaar te stapelen, zonder bang te hoeven zijn dat het geheel omvalt.

Voordelen van de Growatt thuisbatterijen

Op deze pagina werden al verschillende voordelen van de Growatt thuisbatterij aangehaald. Neem bijvoorbeeld de modulariteit van deze systemen. Het is prettig de capaciteit van een accu uit te kunnen breiden, wanneer je bijvoorbeeld investeert in een groter aantal zonnecollectoren op het dak.

Daarbij zijn de systemen van Growatt voorzien van een ingebouwde energieoptimalisatie en een passieve bescherming door straalzekering. Ook de zachte start om overspanning te voorkomen draagt bij aan een veilig gebruik van deze thuisbatterijen.

Met bijvoorbeeld de Growatt ARK Base monteer je het systeem zowel op de grond, als aan de wand.

Optimaal gebruik van groene stroom door intelligent energiebeheer

De systemen van Growatt zijn voorzien van een intelligent energiebeheer. Het maakt dat de mate van het ontladen van de thuisbatterij wordt aangepast op de behoefte in huis. Neemt de vraag aan het eind van de dag toe? In dat geval zorgt het systeem voor een grotere uitgaande energiestroom.

Het draagt bij aan een geoptimaliseerd energieverbruik, waarbij het risico op het verlies van zelf opgewekte groene stroom geminimaliseerd wordt.

Advies bij de aankoop van een Growatt thuisbatterij

Benieuwd wat het gebruik van een Growatt thuisbatterij voor jouw woning kan betekenen? Laat je eens adviseren door een specialist. Deze zet de verschillende mogelijkheden van Growatt voor je op een rijtje en voorziet je van een eerste ontwerp van een batterijsysteem passend bij het aantal zonnepanelen dat je gebruikt.

Je schaft een complete oplossing van Growatt inclusief montage aan voor een bedrag vanaf 5.495 euro exclusief btw. Naarmate je voor een grotere accucapaciteit kiest, neemt de benodigde investering toe.

Thuisaccu nodig? Vraag een offerte aan

Eigen thuisbatterij aanvragen

Heb je interesse in een eigen thuisbatterij? Ons installatiebedrijf kan jou daarbij helpen.

Zelf energie opslaan

Wij plaatsen diverse merken thuisbatterijen op locatie. Profiteer binnenkort van het zelf opslaan van energie en inzetten op de gunstigste momenten.

Thuisaccu installatie
Trustpilot beoordeling Recharged BV

Over Recharged

Wij zijn een professionele leverancier en installateur van thuisbatterijen. Onze thuisaccu specialisten en gecertificeerde monteurs zijn jou graag van dienst om duurzame installatieoplossingen te realiseren – bij jou thuis of op kantoor. Al veel tevreden klanten gingen jou voor.

Meer lezen

Jij & Recharged: Samen maken
wij de wereld groener

Samen komen we tot de juiste thuisbatterij die het beste op jouw situatie aansluit. Onze monteurs installeren de gekozen thuisaccu bij jou thuis of op kantoor. Zo ben je verzekerd van een veilige, betrouwbare en vakkundige batterij installatie.

Vraag vandaag nog jouw thuisbatterij installatie aan.