Wallbox Pulsar Plus review: Beoordeling Pulsar Plus laadpaal

Inhoudsopgave

Wallbox Pulsar Plus review: Een Wallbox laadoplossing biedt een snelle en efficiënte manier om thuis je elektrische auto op te laden. Eén van de marktleiders op dit gebied is het bedrijf dat naar dezelfde naam als het product luistert.

Wallbox heeft met de Pulsar Plus zijn meest compacte lader op de markt gelanceerd. Het kleine formaat doet je misschien anders vermoeden, maar hij behoort toch echt tot de meest krachtige laadpalen die op dit moment verkrijgbaar zijn.

Inleiding tot deze review over de Wallbox Pulsar Plus

Het is echter belangrijk dat je als consument ook écht weet wat je koopt. Niet alleen omdat de kans groot is dat je nooit eerder een laadoplossing hebt aangeschaft, maar ook omdat het hoe je het ook wendt of keert een investering blijft.

Hoe zit het met het gebruiksgemak? En is deze laadpaal betrouwbaar? Deze en meer vragen beantwoorden we voor je in de onderstaande Wallbox Pulsar Plus review. Zo kun je een weloverwogen keuze maken over het al dan niet aanschaffen van deze Pulsar Plus laadoplossing.

💡 Tip: Wij kunnen jou helpen met de installatie van deze laadoplossing »

Over het merk Wallbox

Voordat we overgaan tot de beoordeling van de Wallbox Pulsar Plus, staan we even stil bij het bedrijf achter de laadpaal. Wallbox werd in 2015 opgericht en richt zich op de ontwikkelingen van innovatieve laadpalen voor elektrische voertuigen.

Het bedrijf is wereldwijd actief en stelt zichzelf als doel om technologie, design en gebruikersgemak in ieder eindproduct te combineren. Een team van ervaren ingenieurs en ontwerpers werkt nauw samen om deze doelen te realiseren.

Onze Wallbox Pulsar Plus review

In deze uitgebreide Wallbox Pulsar Plus laadpaal review komen alle facetten aan bod waarover je ongetwijfeld meer wilt weten wanneer je de aanschaf van deze laadoplossing overweegt. Hieronder vertellen we je meer over het gebruiksgemak van het apparaat, zijn functionaliteiten, betrouwbaarheid, prijs-kwaliteitverhouding en vormgeving.

Op basis van deze vijf punten én de reviews van de kopers die je al zijn voorgegaan, baseren we vervolgens ons eindoordeel.

1. Gebruiksgemak

Eenvoud en gebruiksgemak behoren tot de punten waarvoor Wallbox zich inzet en die hun producten kenmerken. De Pulsar Plus is daar geen uitzondering op.

Eenmaal geïnstalleerd (standaard aan de wand, of aan een kunststof staander) bedien je deze vanaf het eerste moment met het grootste gemak via je Wallbox-app. Deze bevat handige functies, zoals een overzicht van je laadgeschiedenis en je energieverbruik. Ook is het apparaat met zijn slimme touchscreen display snel en eenvoudig te gebruiken.

Beoordeling gebruiksgemak: 5/5

2. Functionaliteiten

De Wallbox Pulsar Plus biedt een ruim scala aan functionaliteiten. Zo kun je onder andere de laadsnelheid geheel aan je behoeften aanpassen. Laden kan tot met wel 22 kW. Daarnaast is de Wallbox-app zowel via wifi als Bluetooth te gebruiken.

Bovendien kun je het apparaat integreren met je zonnepanelen, wat zijn gebruik nóg duurzamer maakt. Het enige vlak waarop de Wallbox hier punten inlevert, is het feit dat de kabelopberging minder handig is, wat mede te verklaren is door zijn kleine formaat.

Beoordeling functionaliteiten: 4/5

3. Betrouwbaarheid en veiligheid

We vinden het belangrijk om in deze Wallbox Pulsar Plus review ook stil te staan bij de veiligheid van deze laadoplossing, die net zo belangrijk is als de duurzaamheid ervan.

We kunnen concluderen dat het gebruik van deze laadoplossing geheel veilig is onder alle weersomstandigheden. Het apparaat voldoet aan internationale veiligheidsnormen en is onder andere voorzien van kortsluitingsbeveiliging en een aardlekschakelaar.

Beoordeling betrouwbaarheid en veiligheid: 4/5

4. Prijs-kwaliteitverhouding

In de beoordeling van de Wallbox Pulsar Plus hebben we uiteraard ook de prijs-kwaliteitverhouding meegenomen. We kunnen vol vertrouwen zeggen dat de prijs van deze laadoplossing een stuk lager ligt dan die van veel andere merken. Dat wil niet zeggen dat hij de goedkoopste optie is, maar wel dat hij de ideale balans biedt tussen prijs en prestaties en functies.

Bovendien kan het laden zelf met behulp van deze Wallbox goedkoper worden. Je kunt het oplaadproces indien gewenst met 40% versnellen. Wanneer je over zonnepanelen beschikt, kun je Eco-Smart gaan gebruiken. Zo kun je je elektrische auto ook nog eens opladen met groene energie.

Beoordeling prijs-kwaliteitverhouding: 5/5

5. Vormgeving/esthetiek

Tot slot de vormgeving van de Wallbox Pulsar Plus. Wat zijn vormgeving betreft, kunnen we zeggen dat hij compact en minimalistisch is en door een modern ontwerp wordt gekenmerkt. Deze uitstraling sluit aan bij de kwaliteit die de laadpaal biedt.

De glanzend zwarte Wallbox bewijst dat ook kleine thuisladers zonder toeters en bellen stijlvol kunnen zijn. Daarom geven we in deze review van de Wallbox Pulsar Plus laadpaal de maximale score voor vormgeving en esthetiek.

Beoordeling vormgeving/esthetiek: 5/5

Reviews van klanten over de Wallbox Pulsar Plus

Wanneer je online de reviews van klanten bekijkt, kun je concluderen dat het merendeel ronduit positief is over zijn ervaring met de Pulsar Plus laadpaal van Wallbox. Het vaakst noemt men het gebruikersgemak en het compacte design als voordelen.

Ook de prijs-kwaliteitverhouding speelt een belangrijke rol in het oordeel van klanten. Als verbeterpunten worden vaak de niet-dimbare led verlichting en de beperkte opbergmogelijkheden van de kabel genoemd.

Voordelen Pulsar Plus laadpaal volgens klantreviews

In onafhankelijke reviews op onder andere Trustpilot en Google geven klanten aan enthousiast te zijn over het gebruikersgemak en de compactheid van de laadoplossing. Bovendien vermelden velen expliciet dat deze probleemloos werkt.

Storingen lijken maar nauwelijks voor te komen en kunnen indien die zich voordoen in de meeste gevallen vlot worden opgelost. Tot slot wordt de eenvoudige app, waarmee je de laadpaal in een handomdraai bedient, als belangrijk voordeel genoemd.

💡 Tip: Wij kunnen jou helpen met de installatie van deze laadoplossing »

Nadelen Wallbox Pulsar Plus volgens klantbeoordelingen

Naast lovende reviews over de Wallbox Pulsar Plus zijn er natuurlijk ook klantbeoordelingen die enkele nadelen aanstippen. Sommige gebruikers ervaren een slechte verbinding / connectiviteit, waardoor de Pulsar Plus soms herstart moet worden. Ook zijn er in het verleden problemen geweest met de Wallbox app op bepaalde mobiele telefoons. (Dit schijnt reeds verholpen te zijn door Wallbox.)

Eindoordeel Wallbox Pulsar Plus review

In deze Wallbox Pulsar Plus review hebben we de belangrijkste beoordelingspunten voor laadpalen meegenomen. Onze bevindingen worden bevestigd door de beoordelingen die klanten binnen en buiten Nederland over deze laadoplossing hebben geschreven.

Kort gezegd kunnen we stellen dat de Wallbox Pulsar Plus een betaalbare laadoplossing is die doet wat hij belooft en een duurzaam karakter heeft. De bediening van het apparaat en de app zijn eenvoudig en zijn compacte, stijlvolle uiterlijk maakt hem geschikt voor de ruimte van iedere gebruiker. De lader kan met maximale snelheden van 22 kW laden en kan je op slimme manieren helpen met het besparen van energiekosten. Kortom, een lader van de toekomst. We zijn daarom tot het eindoordeel 4,6/5 voor de Wallbox Pulsar Plus gekomen.

Wil je meer weten over de Wallbox Pulsar Plus? Op deze productpagina lees je alle details waarnaar je op zoek bent. Uiteraard staan de medewerkers van Recharged ook dagelijks voor je klaar om eventuele vragen te beantwoorden.

Laadpaal nodig? Gebruik onze keuzehulp

Meest gekozen laadpaal

Heb je een eigen laadpaal nodig? De Wallbox Pulsar Plus is de meest gekozen laadoplossing op dit moment.

Wallbox Pulsar Plus

De Wallbox Pulsar Plus is dé favoriete laadpaal onder particulieren. Gebruiksvriendelijk, innovatief en razendsnel.

Trustpilot beoordeling Recharged BV
Zonder installatie

€ 826

Inclusief btw

Met installatie

Vanaf € 1.599

Inclusief btw

Over Recharged

Wij zijn een professionele leverancier en installateur van laadpalen. Onze laadspecialisten en gecertificeerde monteurs zijn jou graag van dienst om laadoplossingen te realiseren – bij jou thuis of op kantoor. Al veel tevreden klanten gingen jou voor.

Meer lezen

Jij & Recharged: Samen maken
wij de wereld groener

Samen komen we tot de juiste laadoplossing die het beste op jouw situatie aansluit. Onze monteurs installeren de gekozen laadpaal bij jou thuis of op kantoor. Zo ben je verzekerd van een veilige, betrouwbare en vakkundige laadpaal installatie.

Vraag vandaag nog jouw laadpaal installatie aan.