Voordelen van een zakelijke batterij

Inhoudsopgave

Bedrijven dragen op verschillende manieren bij aan de regionale energietransitie. Zo lieten zij de afgelopen jaren massaal zonne-energiesystemen monteren. Waar de ene organisatie voor zonnepanelen op het dak koos, investeerden anderen in een zonnecarport boven het parkeerterrein.

Met een zonne-energiesysteem wekken bedrijven een groot deel van de benodigde groene stroom zelf op. Niet alleen een zonne-energiesysteem is een interessante, duurzame investering. Datzelfde geldt voor de aanschaf van een zakelijke batterij. Wat zijn de voordelen van een zakelijke batterij voor bedrijven?

Waarmee dient men rekening te houden bij de aanschaf ervan? Heb je naast een zakelijke batterij altijd een zonne-energiesysteem nodig? Dit artikel vertelt je er alles over.

Zekerheid en onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet

Voordelen zakelijke batterij
Belangrijkste voordelen zakelijke batterij

De voordelen van een zakelijke batterij lopen sterk uiteen. Een van de voornaamste voorbeelden ervan is de zekerheid die een zakelijke accu biedt. Het risico op netcongestie, een duur woord voor een file op het elektriciteitsnet, neemt toe.

Enerzijds door de groeiende vraag naar stroom, anderzijds doordat er steeds vaker sprake is van een tweerichtingsverkeer. Het elektriciteitsnet zoals we dat in Nederland kennen is ontworpen voor eenrichtingsverkeer: stroom vanuit een centraal punt distribueren naar afnemers.

Netcongestie leidt onder meer tot onderbrekingen in de stroomtoevoer. De investering in een batterij voor bedrijven maakt het mogelijk om de impact daarvan te beperken. Je kunt altijd terugvallen op de stroomvoorziening binnen je bedrijfspand.

Heb je interesse in een zakelijke batterij? Vraag een offerte aan bij onze partner ZakelijkeBatterij.nl

Vermijd impact van stroom van een lage kwaliteit

Niet alleen het risico op onderbrekingen in de stroomvoorzieningen groeit. Datzelfde geldt voor het risico op de aanvoer van stroom van een lage kwaliteit. Tot de voordelen van een zakelijke batterij behoort het gegeven dat je bij stroom met een lage spanning terug kunt vallen op de stroom die je binnen je pand bewaart. Stroom van lage kwaliteit kan de machinerie binnen je productielijn schaden. Je zal apparaten sneller moeten vervangen. Daar komt nog bij dat de stroom van lage spanning het gebruik van de machinerie überhaupt onmogelijk kan maken. Een situatie die je als bedrijf wilt voorkomen.

Speel in op pieken in de vraag naar stroom

Een derde voordeel: de mogelijkheid om met slim energiemanagement in te spelen op een piek in de energievraag. Maakt de productielijn dat je langzaamaan tegen het maximum van de capaciteit van je stroomaansluiting loopt? Een zakelijke batterij springt bij in het geval van pieken in de vraag naar stroom. Zo wordt een overschrijding van de capaciteit van deze aansluiting voorkomen. Een situatie die ertoe kan leiden dat de netbeheerder je een waarschuwing geeft. Zou je de capaciteit van de aansluiting meermaals overschrijden, dan kan de netbeheerder de aansluiting zelfs afsluiten.

Financiële voordelen van zakelijke batterij

Niet alleen de zekerheid en onafhankelijkheid die deze accu’s bieden zijn belangrijke voordelen van een zakelijke batterij. Kijk ook eens naar de financiële voordelen ervan. Een zakelijke accu biedt ondernemers een nieuw verdienmodel.

Heb je interesse in een zakelijke batterij? Vraag een offerte aan bij onze partner ZakelijkeBatterij.nl

Zakelijke batterij combineren met dynamisch energiecontract

Zakelijke energieopslag voordelen Kiwatt
Voordelen zakelijke batterij van het merk Kiwatt

Je kunt een zakelijke batterij combineren met een dynamisch energiecontract. Dit maakt het mogelijk om te handelen in stroom. Bij een dynamisch energiecontract wijzigt de stroomprijs ieder uur. Het maakt dat dit type contract verschilt van een energiecontract met een vast of variabel tarief. Koop stroom in bij een lage prijs, sla het op met de zakelijke batterij en verkoop het weer bij een hogere inkoopprijs. Op deze manier verdien je de investering in een zakelijke batterij al snel weer terug.

Combineer je de voordelen van een zakelijke batterij met die van een zonne-energiesysteem? In dat geval sla je een overschot aan opgewekte groene stroom in eerste instantie binnen je pand op. Vervolgens verkoop je het overschot bij een hoge inkoopprijs.

Duurzame voordelen zakelijke batterij

Tot slot biedt een batterij voor ondernemers verschillende duurzame voordelen. Het is geen fijn idee dat een overschot aan groene stroom wegstroomt, zonder gebruikt te worden. Of nog erger, dat je de zonnepanelen tijdelijk uit moet zetten. Het binnen je bedrijfspand opslaan van groene stroom op een zakelijke batterij helpt het je te voorkomen. De zelf opgewekte groene stroom verbruik je voortaan voor de volle honderd procent zelf. Dat is duurzaam en levert een besparing op de energiekosten op. Een investering in een zakelijke batterij is hiermee relatief snel terugverdiend. Belangrijk hierbij is dat de capaciteit van je zakelijke accu aansluit bij de opbrengst van het zonne-energiesysteem.

Wil je meer weten over de voordelen van een zakelijke batterij? Ben je benieuwd welke capaciteit van zo’n accu past bij het zonne-energiesysteem en energieverbruik van jouw organisaties? Neem eens contact op, zodat we je persoonlijk kunnen adviseren over de mogelijkheden.

Heb je interesse in een zakelijke batterij? Vraag een offerte aan bij onze partner ZakelijkeBatterij.nl

Thuisaccu nodig? Vraag een offerte aan

Eigen thuisbatterij aanvragen

Heb je interesse in een eigen thuisbatterij? Ons installatiebedrijf kan jou daarbij helpen.

Zelf energie opslaan

Wij plaatsen diverse merken thuisbatterijen op locatie. Profiteer binnenkort van het zelf opslaan van energie en inzetten op de gunstigste momenten.

Thuisaccu installatie
Trustpilot beoordeling Recharged BV

Over Recharged

Wij zijn een professionele leverancier en installateur van thuisbatterijen. Onze thuisaccu specialisten en gecertificeerde monteurs zijn jou graag van dienst om duurzame installatieoplossingen te realiseren – bij jou thuis of op kantoor. Al veel tevreden klanten gingen jou voor.

Meer lezen

Jij & Recharged: Samen maken
wij de wereld groener

Samen komen we tot de juiste thuisbatterij die het beste op jouw situatie aansluit. Onze monteurs installeren de gekozen thuisaccu bij jou thuis of op kantoor. Zo ben je verzekerd van een veilige, betrouwbare en vakkundige batterij installatie.

Vraag vandaag nog jouw thuisbatterij installatie aan.