Sla thuis een overschot aan zelf opgewekte groene stroom op met een Nederlandse thuisbatterij. Overweeg een investering in dit systeem ook, wanneer je wilt kunnen handelen in stroom. Dat doe je door de thuisbatterij te combineren met een dynamisch energiecontract. Bij deze contracten wisselt de stroomprijs ieder uur. Koop je stroom in op de momenten dat de inkoopprijs laag is, om deze stroom vervolgens op de thuisbatterij op te slaan. Stijgt de prijs aan het eind van de middag? Op dat moment ontlaad je de opgeladen thuisbatterij weer om zo geld te besparen. Naast de mogelijkheid om deze stroom zelf te gebruiken, kun je dit bij sommige energieleveranciers terugleveren aan het elektriciteitsnet. Op die manier verdien je aan de handel in energie.
Bij de investering in een thuisaccu heb je de keuze uit verschillende producten. Populair is de Nederlandse thuisbatterij van Sessy. Dit artikel vertelt je meer over dit product.
Slimme Nederlandse thuisbatterij die jou helpt geld te besparen
De thuisbatterij van het Nederlandse Sessy meet de opbrengst van je zonne-energiesysteem, mits aanwezig, en het energieverbruik van je huishouden. Op basis van deze data zorgt de software op het systeem van Sessy voor het tijdig op- en ontladen van de thuisbatterij. Zo draagt deze slimme Nederlandse thuisbatterij bij aan het maximaliseren van je energiebesparing.
Specificaties van de Sessy thuisbatterij
Standaard biedt een losse module van de thuisbatterij van Sessy een bruikbare capaciteit van 5 kWh. Het is afhankelijk van de aanwezigheid van een zonne-energiesysteem en de opbrengst daarvan, of het verstandig is om direct meerdere modules aan te sluiten. Een adviseur van Recharged kan je helpen deze keuze weloverwogen te maken.
Belangrijk is het hierbij om niet alleen naar de opbrengst van het zonne-energiesysteem te kijken, maar bijvoorbeeld ook naar je huidige energieverbruik en het type aansluiting in de meterkast. Mogelijk moet een 1-fase aansluiting worden vervangen door een 3-fase aansluiting. Dat is het geval wanneer je meer dan twee modules aan wilt sluiten. Per fase kunnen twee Sessy modules worden aangesloten.
De thuisbatterijen van Sessy hebben een vermogen van 2,2 kW voor het opladen van het systeem. Bij het ontladen ervan ligt het vermogen op maximaal 1,7 kW. Met een nominaal geluidsniveau van 40 dB ligt het geluidsniveau laag. Ter illustratie, een gemiddelde koelkast heeft een geluidsniveau rond diezelfde waarde.
Integratie met verschillende andere systemen
In beginsel werkt de batterij op zichzelf, aangedreven door de software die standaard meegeleverd wordt. Je kunt er echter ook voor kiezen om de Sessy thuisbatterij te integreren in een breder landschap aan systemen binnen je woning. Koppel de thuisbatterij bijvoorbeeld aan de domotica in huis, aan een slimme laadpaal, je warmtepomp of vergelijkbare apparatuur. Op deze manier kun je de thuisbatterij nog slimmer maken.
Kies de modus die past bij jouw huishouden
Bij het instellen van de Sessy thuisbatterij kun je deze in een nul-op-de-meter modus, een dynamische modus en een open modus zetten. Deze laatste optie past goed bij het voorgaande; via de API van Sessy heb je de mogelijkheid om de thuisbatterij in een breder landschap aan slimme systemen en apparaten op te nemen en aan te laten sturen.
De nul-op-de-meter modus is de klassieke toepassing van een thuisbatterij. In dit geval wordt de thuisbatterij opgeladen op het moment dat de zonnepanelen te veel aan groene stroom opwekken. Is de opbrengst van het zonne-energiesysteem te laag? In dat geval ontlaadt de batterij zich.
Met de dynamische modus van de Sessy thuisbatterij is het mogelijk om te handelen in stroom. Je combineert de thuisbatterij in dit geval met een dynamisch energiecontract; zonnepanelen heb je niet nodig.
Lange garantie op een Nederlandse thuisbatterij van Sessy
Standaard profiteer je bij de keuze voor de Nederlandse thuisbatterij van Sessy van vijf jaar garantie op de omvormer. Daarnaast krijg je tien jaar garantie op de modules voor het opslaan van (groene) stroom. Sessy biedt gegarandeerd 6.000+ laadcycli. Het maakt het product bijzonder duurzaam. Een cyclus definieert men hierbij als eenmaal het volledig op- en ontladen van de thuisaccu, berekend vanaf 75% capaciteit.
Advies over de aankoop van een thuisbatterij
Wil je meer weten over de werking en voordelen van de investering in een thuisbatterij? Ben je benieuwd wat een Nederlandse thuisbatterij van Sessy tot een betere keuze maakt, dan bijvoorbeeld de Powerwall van het Amerikaanse Tesla? Een adviseur van Recharged legt de voor- en nadelen van de verschillende opties graag aan je voor. Ook kan deze je meer vertellen over de verschillende toepassingen van een thuisbatterij. Denk aan de combinatie van het handelen in stroom en het opslaan van een overschot aan zelf opgewekte groene stroom.