Veelgestelde
vragen

Wij hebben de meest gestelde vragen op deze pagina verzameld en beantwoord. Handig om door te lezen, zodat je weet wat je van ons laadpaal installatiebedrijf kunt verwachten.

Good to know

Veelgestelde vragen (FAQ)

In het onderstaande overzicht vind je veelgestelde vragen over ons bedrijf en onze diensten. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op via onze contactpagina.

Vragen over onze diensten

Ja, wij kunnen bij jou op locatie één of meerdere laadpalen installeren. Zowel thuis als op kantoor. Onze servicemonteurs komen graag bij jou langs om laadoplossingen te realiseren. Meer te weten komen? Bekijk onze diensten.

Uiteraard beschikken onze installatiemonteurs over de vereiste certificeringen en kwalificaties.

Je kunt bij ons diverse servicecontracten afsluiten. Daardoor ben je ervan verzekerd dat je tijdig geholpen wordt bij storingen en problemen. Ook bieden diverse servicecontracten preventieve voorzorgsmaatregelen om een topconditie van jouw laadoplossing(en) te waarborgen.

Jazeker, wij bedienen zowel de zakelijke als de particuliere markt. Daarbij kun je denken aan het realiseren van laadoplossingen bij jou thuis of op kantoor.

Je kunt bij ons een retour aanmelden door de stappen te doorlopen op onze retourpagina.

Vragen over elektrisch rijden

Elektrisch rijden biedt veel voordelen ten opzichte van traditionele brandstof aangedreven voertuigen. Allereerst is het milieuvriendelijker omdat elektrische voertuigen geen schadelijke uitlaatgassen produceren en dus een kleinere impact hebben op het milieu en de volksgezondheid. Ook is het goedkoper om elektrisch te rijden, omdat elektriciteit een lagere kostprijs heeft dan brandstof en elektrische voertuigen minder onderhoud vereisen dan verbrandingsmotoren.

Bovendien hebben elektrische voertuigen een soepel en stil rijcomfort en een snellere acceleratie dan verbrandingsmotoren. Daarnaast zijn er steeds meer laadpunten beschikbaar, wat het gemakkelijker maakt om onderweg op te laden en langere afstanden te rijden. Kortom, elektrisch rijden biedt een combinatie van milieuvriendelijke, economische en praktische voordelen.

Bekijk ook eens onze laadpalen webshop.

Elektrische auto’s zijn net zo veilig als conventionele auto’s en in sommige opzichten zelfs veiliger. Ze hebben geen brandbare brandstof aan boord en de accu’s zijn ontworpen om te voldoen aan strenge veiligheidsnormen, waardoor de kans op brand aanzienlijk wordt verminderd. Bovendien zijn de batterijen beveiligd tegen kortsluiting en andere elektrische problemen. 

Elektrische voertuigen zijn ook uitgerust met moderne veiligheidssystemen, zoals anti-slipregeling en stability control, die het risico op ongevallen verminderen. De structuur van de auto is bovendien stijver en beter bestand tegen de krachten die optreden bij een aanrijding. Samengevat: Elektrische auto’s zijn net zo veilig als conventionele auto’s en in sommige opzichten zelfs veiliger.

Een laadpaal thuis biedt veel gemakken voor de eigenaar van een elektrische auto. Ten eerste kun je jouw auto thuis op een gemakkelijke manier opladen zonder naar een openbare laadstation te hoeven gaan. Hierdoor bespaar je tijd en moeite.

Bovendien kun je jouw auto ‘s nachts opladen wanneer de elektriciteitsprijzen het laagst zijn, wat jou geld bespaart. Een laadpaal thuis is ook handig omdat je deze kunt programmeren om te laden op tijden dat het elektriciteitsnet niet overbelast is, waardoor je kunt bijdragen aan een duurzamer energienetwerk.

Veel laadpalen thuis bieden eveneens geavanceerde functies, zoals afstandsbediening via een smartphone-app, waarmee je op afstand kunt controleren of jouw auto aan het laden is en hoeveel tijd er nog nodig is om de lading voltooid te krijgen. Oftewel, een laadpaal thuis biedt veel gemak, tijdwinst en besparingen voor de eigenaar van een elektrische auto.

Heb je een laadpaal thuis nodig? Wij kunnen jou daarmee helpen.

Elektrisch rijden zal in de toekomst voordelig blijven vanwege een aantal cruciale factoren. Om te beginnen zal de kostprijs van elektriciteit waarschijnlijk blijven dalen, terwijl de kostprijs van brandstof stijgt, wat betekent dat het steeds goedkoper wordt om elektrisch te rijden.

Bovendien zal de technologie achter elektrische voertuigen steeds verder ontwikkelen, waardoor ze efficiënter en betrouwbaarder worden. Dit betekent dat elektrische voertuigen steeds meer gebruikers aantrekken, waardoor de infrastructuur voor het laden van auto’s steeds verder uitgebreid wordt. Daardoor zal jouw elektrische auto steeds gemakkelijker en sneller op te laden zijn, wat betekent dat jij niet meer beperkt wordt door de bereikbaarheid van laadstations.

Ten slotte zullen steeds strengere emissienormen voor verbrandingsmotoren de prijs van deze voertuigen doen stijgen, terwijl de prijs van elektrische voertuigen steeds verder daalt.

Een laadpaal vereist in het algemeen weinig onderhoud. Het enige wat jij nodig hebt om te zorgen dat jouw laadpaal in optimale staat blijft, is regelmatig schoonmaken en het controleren van de stekkers en kabels.

Ook worden de meeste moderne laadpalen geleverd met een garantie, waardoor jij gerust bent als er onverwachte problemen optreden. Het is echter wel belangrijk om te controleren of er regelmatig software-updates beschikbaar zijn en deze te installeren, aangezien dit de betrouwbaarheid en de prestaties van de laadpaal verbetert.

Concluderend: Een laadpaal vereist weinig onderhoud, en het enige wat jij nodig hebt om ervoor te zorgen dat jouw laadpaal optimaal functioneert, is regelmatig schoonmaken en controleren.

Bekijk ook eens onze dienst ‘Service en onderhoud’.

Veelgestelde vragen