Beste kleine elektrische auto

Inhoudsopgave

Op zoek naar de beste kleine elektrische auto van dit moment? Het aanbod aan compacte stadsauto’s is groot, mede door de populariteit hiervan. Veel van deze kleine elektrische auto’s zijn scherp geprijsd, bieden een accucapaciteit, dit past bij het voorgenomen gebruik van het voertuig en voorzien je van het gewenste comfort.

Met de beste kleine elektrische auto mag je straks nog in het centrum van de grote steden komen; iets wat met een auto op diesel en benzine steeds lastiger wordt. In dit artikel zetten we de beste compacte elektrische stadsauto’s voor je op een rijtje.

Prijs beste kleine elektrische auto gedaald

Beste kleine elektrische auto
Overzicht beste kleine elektrische auto’s

Hoewel de beste kleine elektrische auto nog altijd duurder is dan een compact model auto op benzine, is de gemiddelde prijs hiervan gedaald in de afgelopen jaren.

Met een steeds kleiner verschil in aanschafwaarde wordt de keuze voor een compacte stadsauto op elektriciteit aantrekkelijker. Ook omdat een elektrische auto over het algemeen minder onderhoud nodig heeft dan modellen op benzine en diesel.

Zo ben je over een langere periode mogelijk alsnog voordeliger uit met deze elektrische auto’s.

Onderscheid tussen stads- en gezinsauto’s

Wanneer je de beste elektrische kleine auto zoekt, is het zaak om onderscheid te maken tussen stadsauto’s en kleine gezinsauto’s. Een gezinsauto is geschikt voor een gezin van vier of vijf personen. Daar waar een stadsauto voornamelijk bedoeld is als tweede auto: ideaal om de kinderen naar hun sportclub te brengen, snel wat boodschappen te halen, te pendelen tussen je huis en werk, enzovoorts.

Startprijs bij kleine elektrische auto’s

Binnen beide categorieën kennen de goedkoopste modellen een prijs van circa 20.000 euro, oplopend tot bedragen boven de 40.000 euro. Je kunt voor circa 20.000 bijvoorbeeld de Dacia Spring Electric voor kopen.

Kijk bij de aankoop van een compacte elektrische auto naar de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP); het maakt de investering in een volledig elektrische auto (financieel) nog interessanter. Deze subsidie wordt overigens niet alleen aangeboden aan consumenten die een nieuwe elektrische auto aanschaffen.

Ook bij een occasion kun je hier aanspraak op maken. In het eerste geval krijg je tot maximaal 2.950 euro vergoed; in het tweede geval tot 2.000 euro.

Top 3: beste kleine elektrische auto

Tijd om verder in te zoomen op de verschillende personenwagens die momenteel goed presteren in de categorie beste kleine elektrische auto. Onderstaand overzicht geeft je er een goed beeld van. De auto’s zijn in willekeurige volgorde opgenomen binnen deze top 3.

#1: Fiat 500e

Je kunt de Fiat 500 haast niet meer wegdenken uit het straatbeeld. Met de Fiat 500e biedt de Italiaanse autofabrikant een duurzaam alternatief voor deze populaire auto. De auto wordt aangeboden voor een prijs vanaf circa 28.500 euro.

Het model heeft drie deuren en biedt vier zitplaatsen: een compacte stads- of tweede auto. De auto biedt een snellaadvermogen van 50 kW (DC). Het bereik van de auto ligt, afhankelijk van het model dat je kiest, op 190 kilometer.

#2: Peugeot e-208

Naast de Fiat 500e is ook de Peugeot e-208 een populair model kleine elektrische auto. De inhoud van de kofferbak van deze auto is aanmerkelijk groter dan die van de Fiat 500e. Daar komt bij dat deze auto vijf deuren en vijf zitplaatsen biedt. Het maakt het model tot een compacte gezinsauto.

Je ziet het terug in de prijs: vanaf circa 34.150 euro. Ook handig aan de personenwagen is het snellaadvermogen van 100 kW (DC). Met deze auto leg je een afstand van maximaal 340 kilometer af, voordat de batterij opnieuw moet worden opgeladen.

#3: Renault Twingo Electric

Een model met een prijs lager dan die van Fiat en Peugeot is deze Renault Twingo Electric. Je schaft het basismodel aan voor een prijs vanaf circa 23.500 euro. De auto heeft een bereik van 190 kilometer. Het maakt het model voornamelijk geschikt als stadsauto voor de korte ritten. In de auto worden vier zitplaatsen geboden, die je bereikt via de vijf deuren.

Een nadeel van de Renault Twingo Electric is het ontbreken van de mogelijkheid om een snellader te gebruiken. Bij een regulier model laadpaal ligt het laadvermogen op 22 kW (AC). Het kost hiermee circa een uur om de accu volledig op te laden.

Naast de drie genoemde modellen zijn meer kleine elektrische stadsauto’s het bekijken waard. Zo zijn ook de Mini Electric, de BMW i3 en bijvoorbeeld Smart Fortwo interessante opties. Hierbij wel opmerkend dat de prijs van zeker de Mini Electric en de BMW i3 fors hoger ligt dan die van de modellen uit bovenstaand overzicht.

Laadpaal nodig? Gebruik onze keuzehulp

Meest gekozen laadpaal

Heb je een eigen laadpaal nodig? De Wallbox Pulsar Plus is de meest gekozen laadoplossing op dit moment.

Wallbox Pulsar Plus

De Wallbox Pulsar Plus is dé favoriete laadpaal onder particulieren. Gebruiksvriendelijk, innovatief en razendsnel.

Trustpilot beoordeling Recharged BV
Zonder installatie

€ 826

Inclusief btw

Met installatie

Vanaf € 1.599

Inclusief btw

Over Recharged

Wij zijn een professionele leverancier en installateur van laadpalen. Onze laadspecialisten en gecertificeerde monteurs zijn jou graag van dienst om laadoplossingen te realiseren – bij jou thuis of op kantoor. Al veel tevreden klanten gingen jou voor.

Meer lezen

Jij & Recharged: Samen maken
wij de wereld groener

Samen komen we tot de juiste laadoplossing die het beste op jouw situatie aansluit. Onze monteurs installeren de gekozen laadpaal bij jou thuis of op kantoor. Zo ben je verzekerd van een veilige, betrouwbare en vakkundige laadpaal installatie.

Vraag vandaag nog jouw laadpaal installatie aan.