Zonnepanelen kopen

Ben je benieuwd wat er komt kijken bij zonnepanelen kopen? Op deze pagina delen wij tips en uitleg over het aankopen en laten installeren van een zonnestroomsysteem.

Eerlijk advies

Handige aankooptips

Wij kunnen helpen met de installatie

Inleiding tot zelf zonnepanelen kopen

Zelf zonnepanelen kopen is makkelijker gezegd dan gedaan. Dit komt bijvoorbeeld door de vele zonnepanelen merken die er tegenwoordig zijn. Je vraagt jezelf wellicht af welk merk het beste op jouw situatie aansluit. Dan ben je niet de enige!

Het aankopen van zonnepanelen wil je vanzelfsprekend in één keer goed doen. Zo voorkom je dat een zonnepanelen systeem op termijn niet aan jouw verwachtingen voldoet. In dit kennisartikel vertellen wij jou meer over het aanschaffen van een zonnestroomsysteem.

Daarbij zoomen we in op de verschillende merken en geven wij tips en uitleg over de meest gunstige manier om een installatie te laten uitvoeren na een aankoop. Nadat je dit artikel gelezen hebt, weet je in grote lijnen wat er komt kijken bij het bestellen en laten installeren van de juiste zonnepanelen. Laten we starten! 

Wat komt er kijken bij het
kopen van de juiste zonnepanelen?

Het kopen van de juiste zonnepanelen vergt de nodige voorbereiding. Dit is handig, omdat je dan de meeste benodigde gegevens inzichtelijk gemaakt hebt. Daarmee kun je sneller bepalen of bepaalde zonnepanelen aansluiten op jouw persoonlijke situatie, wensen en behoeftes.

Hieronder lichten wij in het kort enkele punten toe hoe je het aanschaffen van de juiste zonnepanelen in goede banen leidt. Daarbij staan we stil bij:

  1. Het bepalen van jouw jaarlijkse energieverbruik in kWh
  2. Het treffen van de juiste voorbereidingen
  3. Het vergelijken van de beschikbare zonnepanelen, zodat een uiteindelijke koop vergemakkelijkt wordt

Lees verder om meer te weten te komen over onze tips en handvatten.

Om te beginnen is het handig als je op voorhand jouw energieverbruik in kWh in kaart brengt. Daarbij gaat het om het energieverbruik per jaar. Vaak kun je dit eenvoudig inzien op het afschrift van jouw energieleverancier. Ook hebben veel energieleveranciers een app waarmee je direct kunt inzien wat jouw jaarlijkse energieverbruik in kWh is.

Door deze gegevens bij de hand te hebben, is het makkelijker om te bepalen hoeveel zonnepanelen je moet kopen. Je wilt het aantal panelen namelijk zo goed mogelijk afstemmen op jouw energieverbruik. Daarmee verkort je immers de terugverdientijd. 

Als voorbeeld: Stel dat je per jaar 2.800 kWh aan energie verbruikt. Je kiest uiteindelijk een zonnestroomsysteem merk wat per paneel 400 kWh per jaar opwekt. Dan heb je dus in het meest ideale geval 2.800 kWh per jaar gedeeld door 400 kWh per paneel nodig. Dit komt neer op het aankopen van 7 zonnepanelen.

Veel mensen willen snel zonnepanelen kopen en laten installeren. Door zelf al de nodige voorbereidingen te treffen, kun je een installatiebedrijf helpen met het versnellen van het installatieproces.

Heb je bijvoorbeeld een kruipruimte? Bekijk dan alvast of deze toegankelijk en droog is. Stel dat de kabelroute door de kruipruimte heengaat en je op voorhand zorgt dat alles in orde is, dan kan een installatiebedrijf sneller aan de slag met het plaatsen van jouw zonnepanelen na aankoop.

Maak daarnaast alvast foto’s van de locatie van de zonnepanelen en jouw meterkast. In sommige gevallen is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat er aanpassingen in de meterkast benodigd zijn. Tevens komt het voor dat meterkasten niet meer aan de veiligheidseisen voldoen – bijvoorbeeld omdat ze te oud zijn. In dat geval zal de meterkast vervangen moeten worden, alvorens het kopen en installeren van eigen zonnepanelen kan plaatsvinden.

Het vergelijken van zonnepanelen voorafgaand aan de koop is een verstandige keus! Je wilt natuurlijk niet teveel betalen voor jouw zonnestroomsysteem. Tegenwoordig zijn er veel aanbieders van zonnestroomsystemen, en ook de prijzen per installatie lopen uiteen. Het kan zomaar zijn dat je bij installateur A de helft minder betaalt voor jouw installatie dan bij installateur B.

Kortom, het vergelijken van zonnepanelen loont en is ook zeker iets wat wij adviseren. Zodoende betaal je niet teveel en heb je een duidelijk beeld van de markt. Let wel, in sommige gevallen is goedkoop duurkoop. Verkies veiligheid boven de beste prijs en laat jouw installatie uitvoeren door een installateur die gecertificeerd en vakbekwaam is.

Welke zonnepanelen kopen?

Je hebt de nodige voorbereidingen getroffen en bent klaar voor het zelf aankopen van zonnepanelen. Maar welke zonnepanelen moet je nu kopen? Er zijn namelijk zoveel zonnepaneel merken… Laten we jou een handje helpen.

Wij hebben een selectie gemaakt van merken waar onze klanten én wij zeer over te spreken zijn. Daarbij hebben wij diverse factoren meegenomen in onze beoordeling. Denk aan:

  • De prijs-kwaliteitverhouding
  • De garantievoorwaarden
  • De kwaliteit
  • De efficiëntie per zonnepaneel
  • De uitstraling / het esthetische aspect

Op basis daarvan hebben wij een selectie van 3 zonnepaneel merken gemaakt die de moeite waard zijn om te kopen. Daarbij gaat het om de merken JA Solar, Jinko Solar en Meyer Burger. Hieronder vertellen wij jou meer over deze producenten.

Het eerste merk waar wij over te spreken zijn, betreft JA Solar. Dit zonnepanelen merk kopen velen vanwege de gunstige garantievoorwaarden, de mooie esthetische uitstraling (full black kleur) en de hoge opwek per paneel.

Laten we nader inzoomen op de garantievoorwaarden. De garantievoorwaarden houden verband met 12 jaar productgarantie en 25 jaar opbrengstgarantie. Dit onderstreept de kwaliteit van dit merk. Niet voor niets wordt JA Solar aangemerkt als een ‘tier 1’-merk. Oftewel, deze fabrikant staat garant voor A-kwaliteit zonnepanelen.

Het kopen van zonnepanelen van JA Solar is daarnaast een prima investering, omdat de opwek per paneel hoog is. Dit wordt mogelijk gemaakt door JA Solar dankzij hun continue productinnovatie en het toepassen van de nieuwste technieken in hun zonnepanelen. Kortom, JA Solar is een uitstekende keus wanneer het aankomt op het aankopen van een eigen zonnestroomsysteem.

Het tweede merk waar wij zeer positief over zijn, is Jinko Solar. Ook dit zonnestroomsysteem merk kan gelinkt worden aan gunstige garantievoorwaarden. Denk daarbij aan 12 jaar productgarantie en 25 jaar opbrengstgarantie. Sommige zonnepanelen typen – zoals de Tiger Neo N-type van Jinko – maken zelfs aanspraak op maar liefst 25 jaar productgarantie en 30 jaar opbrengstgarantie!

Net als JA Solar betreft Jinko Solar ook een tier 1-merk. Anders gezegd, door zonnepanelen van Jinko Solar te kopen, ben je verzekerd van een A-kwaliteit zonnepanelen installatie. Laten we daarnaast eens kijken naar een ander bekend merk.

Het derde merk wat veel lof krijgt, is Meyer Burger. Deze Zwitserse producent van zonnepanelen kan gezien worden als de ‘Rolls Royce’ onder de zonnepanelen merken. Dankzij strikte kwaliteitsnormen en -inspecties voldoen zonnepanelen van het merk Meyer Burger aan een zeer hoge kwaliteitsstandaard.

Dit wordt onderstreept door zowel een productgarantie als opbrengstgarantie van 25 jaar. Ook verweeft Meyer Burger de laatste innovaties en technologische ontwikkelingen in haar zonnepanelen. Koop je zonnepanelen van Meyer Burger? Dan resulteert dit in een hoge opwek per paneel.

Koop zonnepanelen bij
een betrouwbare installateur

Zelf zonnepanelen kopen en installeren lijkt voor velen een interessante optie. De voornaamste reden is dat dit kosten bespaart. Zo lijkt het… Want zonnepanelen installeren vergt veel kennis, kunde en ervaring. Vooral om het op een veilige manier te realiseren.

Net zoals in veel gevallen aan de orde is, is goedkoop vaak duurkoop. Daarom adviseren wij om jouw zonnepanelen aan te kopen en te laten plaatsen door een betrouwbare installateur.

Ons installatiebedrijf heeft de beschikking over gecertificeerde monteurs die graag voor jou aan de slag gaan met het plaatsen van zonnepanelen. Onze prijzen zijn zeer competitief vergeleken met andere installateurs.

Hoe dit komt? Allereest omdat je bij ons profiteert van een erg gunstig inkoopvoordeel. Daarnaast zetten wij geen onderaannemers in maar werken wij met eigen installatieteams. Vraag vandaag nog vrijblijvend een offerte aan.

Veelgestelde vragen over
zonnepanelen aankopen

Wij krijgen regelmatig dezelfde vragen over het aanschaffen van een zonnestroomsysteem gesteld. Voor het gemak hebben wij deze vragen gebundeld en beantwoord. Je vindt deze antwoorden in het onderstaande overzicht.

Als het antwoord op jouw vraag er niet tussenstaat, dan staan onze adviseurs voor jou klaar om deze alsnog te beantwoorden. Neem in dat geval contact met ons op.

Tegenwoordig zijn er veel aanbieders van zonnepanelen. Je kunt bijvoorbeeld zonnepanelen in een fysieke of online winkel kopen. Daarnaast kun je een zonnestroomsysteem bij een installateur zoals Recharged aanschaffen.

Let bij het aankopen van zonnepanelen op de garantievoorwaarden, de prijs, de kwaliteit en de opwek per paneel. Weet je niet precies hoe je de juiste zonnepanelen vindt? Contacteer dan één van onze adviseurs.

Wij adviseren om zonnepanelen te kopen wanneer dit haalbaar is. Het is een flinke uitgave, maar die verdient zich zeker op termijn terug. Echter, wanneer het in één keer aankopen van zonnepanelen niet haalbaar is, dan kun je ervoor kiezen om ze te huren.

Ja, het is veilig om online een zonnestroomsysteem te bestellen, mits je dit bij een erkende installateur doet. Verdiep je daarom eerst in een bedrijf alvorens je daar zonnepanelen aankoopt.

De kosten die gepaard gaan met het kopen van zonnepanelen, lopen erg uiteen. Dit is afhankelijk van diverse factoren, zoals het merk, de opwek per paneel, de kwaliteit en de garantievoorwaarden. Doorgaans kosten 6 zonnepanelen inclusief montage ongeveer €3.000 tot €5.000.

Heb je een andere vraag?

Heb je een andere vraag?

Bel: 085 060 4326
Mail: info@recharged.nl

Profiteer binnenkort van de kracht van eigen zonnepanelen

Koop jouw zonnepanelen en laat deze door ons installeren. Profiteer van het opwekken van eigen zonne-energie. Dit is goed voor jouw portemonnee én voor een duurzamere leefomgeving. Wij zijn er klaar voor, jij ook?

Vraag vrijblijvend jouw zonnepanelen installatie offerte aan.

Zonnepanelen kopen en installeren