Reserveer jouw Wallbox Quasar 2

De Wallbox Quasar 2 is over enige tijd verkrijgbaar! Deze krachtige bidirectionele laadpaal van Wallbox wordt naar verwachting in 2024 gelanceerd. Bij ons kun je alvast deze bidirectionele laadoplossing reserveren – inclusief montagehulp op locatie.

Maak kennis met de
Quasar 2 van Wallbox

 Vehicle to grid (V2G)-technologie: Stuur energie van jouw elektrische auto terug naar het net

 Vehicle to home (V2H)-functie: Voorzie jouw huis van energie uit jouw auto tijdens piekuren

Solar laden: Laad jouw EV op met zonne-energie

Reserveer vrijblijvend
jouw Wallbox Quasar 2

Vul het onderstaande formulier in en reserveer vrijblijvend jouw Wallbox Quasar 2. Je zit dus nergens aan vast. Onze laadspecialisten nemen contact met jou op zodra de Wallbox Quasar 2 laadpaal beschikbaar is.

Hoe wil je op de hoogte gehouden worden?(Vereist)
Wij geven jou een seintje zodra de Wallbox Quasar 2 beschikbaar is.

Quasar 2: Next generation
bidirectionele laadpaal

De Wallbox Quasar 2 biedt tal van innovatieve functionaliteiten die elke laadbeurt efficiënt en prettig laten verlopen. Deze next generation bidirectionele laadpaal van Wallbox is onder meer geschikt voor vehicle to grid (V2G) en vehicle to home (V2H).

Met de Quasar 2 kun je met de V2G-functie effectief energie terugleveren aan het net.

De innovatieve V2H-functie in deze bidirectionele laadpaal kan jouw huis van energie voorzien.

De Wallbox Quasar 2 kan razendsnel opladen en ontladen dankzij een laadsnelheid van 11,5 kW.

“Deze vernieuwde bidirectionele laadpaal is een ware doorbraak in de evolutie van energiebeheer. De Quasar 2 laadoplossing van Wallbox is namelijk krachtiger, compacter en veelzijdiger dan zijn voorganger.” – David | Laadspecialist Recharged

Technische details Quasar 2

Lader: wisselstroom
Nom. vermogen: 11.5 KW (48 A)
Type aansluiting: CCS
Doelefficiëntie: 97%

Bedrijfstemperatuur:- 30ºC tot 50ºC
Opslagtemperatuur: -30ºc tot 70ºC
Beschermingsklasse: NEMA 4

Hoogte: 703.5 mm Breedte: 338 mm Diepte: 127 mm Gewicht: 20kg
Connectiviteit: Wi-Fi / Ethernet / Bluetooth / 3G/4G UI: Wallbox-App Identificatie: Wallbox-App / RFID Communicatieprotocol: myWallbox / OCPP

De kracht van
bidirectioneel laden

Bidirectioneel laden verwijst naar het vermogen van elektrische auto’s om niet alleen energie van het elektriciteitsnet te ontvangen voor opladen, maar ook om energie terug te voeden naar het net. Deze vernieuwende technologie kan bijzonder krachtig zijn om verschillende redenen. Hieronder hebben wij vier van de voornaamste redenen redenen.

Elektrische auto’s kunnen dienen als mobiele energieopslagunits. Wanneer er een overschot aan elektriciteit is – bijvoorbeeld tijdens piekproductie van hernieuwbare energiebronnen zoals zon en wind – kunnen elektrische auto’s deze energie opslaan.

Deze energie kan vervolgens teruggestuurd worden naar het net tijdens piekverbruiksperiodes of wanneer de productie van hernieuwbare energie laag is. Dit kan helpen bij het opvangen van vraag- en aanbodfluctuaties en het stabiliseren van het elektriciteitsnet.

Afhankelijk van de energietarieven en de regelgeving kan bidirectioneel laden – bijvoorbeeld met de Wallbox Quasar 2 – financieel voordeel opleveren voor eigenaren van elektrische auto’s. Ze kunnen bijvoorbeeld geld verdienen door overtollige energie aan het net te verkopen tijdens piekuren.

Deze bidirectionele laadoplossing van Wallbox fungeert daarnaast als noodstroomvoorziening. In geval van stroomuitval kunnen elektrische auto's met bidirectioneel laden dienen als noodstroombron voor huizen of bedrijven.

Door de energie die wordt opgeslagen in elektrische auto’s te gebruiken, kunnen nutsbedrijven piekvraag beheren en de noodzaak van ‘peaker plants' (dit zijn elektriciteitscentrales die alleen worden ingeschakeld als er een hoge vraag is) verminderen. Dit kan bijdragen aan een efficiënter en duurzamer elektriciteitsnet.

Word jij één van de eerste eigenaren van de Quasar 2 in Nederland?

Deze revolutionaire laadoplossing is naar verwachting in 2024 in Nederland verkrijgbaar. Wij kunnen jou snel helpen met de installatie van deze bidirectionele laadpaal wanneer deze beschikbaar is. Reserveer vandaag nog jouw Quasar 2.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Veelgestelde vragen
Wallbox Quasar 2

Wij krijgen regelmatig dezelfde vragen gesteld over de Quasar 2 bidirectionele laadpaal. Daarom hebben wij voor het gemak deze veelgestelde vragen verzameld en beantwoord. Je vindt de antwoorden in het onderstaande overzicht. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

De exacte kosten van de Wallbox Quasar 2 zijn nog niet bekend. Houd er echter rekening mee dat deze bidirectionele laadoplossing van Wallbox zich in het hogere prijssegment zal begeven.

De Wallbox Quasar 2 is uniek dankzij het laadvermogen van 11,5 kW (3 fase) in combinatie met de vele mogelijkheden en functies. Denk aan de V2G- en de V2H-functie. Jouw elektrische auto kan daardoor als een grote ‘batterij' dienen en zich ontladen op de momenten wanneer dit voor jou het gunstigste is.

De Wallbox Quasar 2 wordt in 2024 in Nederland verwacht. Dit is echter een indicatie – er is momenteel geen exacte lanceerdatum. Zodra er meer bekend is, plaatsen wij het op deze pagina. Houd deze pagina daarom in de gaten.

Als je twijfelt of jouw elektrische auto geschikt is voor bidirectioneel laden, dan adviseren wij jou om contact met ons op te nemen. Daarnaast kun je de autofabrikant en/of dealer contacten – ook zij kunnen op dit gebied meedenken.

Ja, wanneer de Wallbox Quasar 2 in Nederland verkrijgbaar is, kunnen wij deze bidirectionele laadpaal bij jou op locatie installeren.

Maak jouw interesse in de Quasar 2 kenbaar en wij regelen de rest

Door het aanvraagformulier in te vullen wordt je direct door onze laadspecialisten op de hoogte gebracht zodra de Wallbox Quasar 2 laadoplossing in Nederland verkrijgbaar is.

Reserveer vrijblijvend deze bidirectionele laadpaal van Wallbox.

Wallbox Quasar 2: Bidirectionele laadpaal